23948sdkhjf

Østerbø Maskin slet i fjor, nå blir det fusjon

Østerbø Maskin hadde i 2021 et underskudd på 1,8 milliarder kroner som følge av koronapandemien. Nå fusjonerer selskapet med Meland Elektro.

Det betyr at Østerbø Maskin, som hadde sju ansatte i sin elektroavdeling, nå får 19 nye kolleger fra Meland Elektro.

Avisa Firda skriver at dette vil føre til at det blir økt satsing på industrien, og da spesielt mot havbruk. Østerbø Maskin har lenge jobbet mot denne bransjen, men også mot annen industri og da spesielt innen bygg- og anlegg.

Sikre rasjonell og sunn drift

– Vi fusjonerer med Meland Elektro for å sikre rasjonell og sunn drift og bygge et godt kompetansemiljø innen industrielektro, sier styreleder i Østerbø Gruppa, Johnny Marøy til avisa.

Totalt blir det 53 ansatte i det som omtales som «nye» Østerbø Maskin. Hovedkontoret blir på Østerbø med avdelinger i Sløvåg på Meland og i Dalen i Telemark.

I tillegg til å satse mer mot havbruk, blir reservekraft og mekanisk/plastsveis to andre viktige satsingområder.

FUSJONERER 2: Meland Elektro fusjonerer nå med Østerbø Maskin, og 19 elektroingeniører går over i "nye" Østerbø Maskin. FOTO: GOOGLEMAPS

Rammet av koronapandemien

Fusjonen kommer blant annet som et resultat av at Østerbø Maskin i fjor hadde et underskudd på 1,8 milliarder kroner som følge av koronapandemien. Et grep måtte tas, og adm. dir. Richard Cornell har stor tro på at fusjonen med Meland Elektro vil en mulighet til å lage en større avdeling som kan bli utnyttet på nye måter.

I fjor hadde Østerbø Maskin for lite arbeid i forhold til de faste kostnadene.

Det er ikke helt nytt at de to bedriftene samarbeider. Østerbø Gruppen kjøpte nemlig Meland Elektro i 2019, men nå fusjoneres altså søsterbedriftene som igjen kan mer stordriftsfordeler.

 

Kilde: Firda

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078