23948sdkhjf

Mest avanserte fartøy overlevert

Vaagland båtbyggeri overleverer torsdag det mest avanserte fartøyet som verftet har bygget noen gang: «Geir» heter fiskebåten, og det er åttende fartøyet som har fått det navnet.

Bygget er Vaagland båtbyggeris nybygg nummer 158, og er det mest avanserte og moderne fartøyet som verftet har bygget, går det fram av en pressemelding. Mottaker av båten er H.P. Holmeset Grytastranda i Haram kommune på Sunnmøre. Det har ifølge kontrakten, kostet om lag 250 millioner kroner å bygge «Geir», og det er den største enkeltkontrakten i hjørnesteinsbedriftens historie.

Les også: Leverte «Frøysund» for «andre gang»

Skroget er bygd ved et verft i Gdansk. I november i fjor kom båten til Vaagland for ferdigstillelse der om lag 100 mann har vært i sving med å få den ferdig.

– Etter overlevering blir det dåp i Ålesund og deretter blir det rett ut i fiske. Rederiet opererer i Barentshavet og i det nordlige Atlanterhavet, skriver båtbyggeriet i Halsa i Heim i en pressemelding.

Båten har en kapasitet på 70.000 linekroker og kan produsere ferdige fileter om bord. Alt av biprodukter kan tas vare på og leveres til videreforedling i land.

– Dette er et prestisjeprosjekt for oss. «Geir» er ikke den største båten vi har bygd, men er nok den største fiskebåten, sa markedssjef Håvard Røsvik ved Vaagland Båtbyggeri til avisa Tidens Krav etter sjøsettingen.

Fartøyet er 63 meter lang og 13,5 meter bred og vil ha plass til et mannskap på 22. Lastekapasiteten er på 500 tonn og frysekapasiteten er på opptil 60 tonn pr dag.

 

Kilde: Pressemelding fra Vaagland båtbyggeri

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125