23948sdkhjf

«Koronaverftet» overleverte fartøy

2020 har vært et svært krevende år for Havyards «koronaverft» i Hyllestad kommune. Men nå har verftet overlevert et nytt vindmølleskip.

Det er det fjerde vindmølleskipet som Havyards verft i Leirvik i Hyllestad kommune har overlevert. Kunden denne gang var rederiet ESVAGT, melder avisa Firda.

-Det har vært et spesielt og utfordrende år. Derfor er det veldig godt for oss å kunne levere dette skipet før jul, sier daglig leder Erlend Hatleberg ved New Havyard Ship Technology til avisa. Havyards verft i Leirvik har hatt to større utbrudd med covid-19, det første første førte til at verftet måtte stenge i 14 dagers tid tidligere i høst.

Hatleberg sier at koronapandemien har ført til forsinkelser i leveranser, i tillegg til at verftet har hatt utfordringer i forhold til personer i karantene osv. I tillegg til nedstengningen.

– Vi har lagt om planene flere ganger, og det skulle egentlig vætt levert i slutten av september. Så det har vært utrolig krevende å få dette til, sier verftslederen til Firda.

Sist fredag kunne imidlertid verftet overlevere vindmølleskipet til oppdragsgiver. Skipet skal blant annet brukes til å transportere arbeidere til og fra vindmølleparker. Disse personene skal utføre vedlikeholdsarbeid og foreta reparasjoner på vindmøllene.

Havyard-verftet skal levere to skip til, og disse er også snart klare for overlevering.

Hatleberg roser de ansatte, rederiet og ikke minst kommunen og kommunelegen som verftet har samarbeidet tett med under koronautbruddene ved verftet.

-Uten det tettet og gode samarbeidet med kommunen og kommuneoverlegen hadde vi ikke greid å levere vindmølleskipet før jul, sier han til lokalavisa.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078