23948sdkhjf

Oljeserviceselskap 3D-printer vernemasker

Aker Solutions på Tranby har ikke bare bidratt med vernebriller og engangshansker til Drammen sykehus. Nå 3D-printes det skjermholdere til vernemasker i høyt tempo.

Det er Lierposten som skriver at Aker Solutions nå har begynt med noe de aldri har gjort før: 3D-printing av skjermholdere til vernemasker.

Dette har bedriften startet opp med etter å ha levert både vernemasker og engangshansker i to omganger til Drammen sykehus. 3D-printingen foregår fra diverse hjemmekontorer, siden nesten alle ansatte jobber hjemmefra. Aker Solutions samarbeider med Fildmade om produksjonen av maskene, skriver avisa. Dette selskapet fester pleksiplatene på skjermene.

Før påske hadde Aker Solutions og Fildmade produsert og levert 250 masker. Målet er å kunne levere 2500 vernemasker til helsearbeidere.

-Vi vil gjerne hjelpe til i den vanskelige situasjonen vi nå er i. Vi har 3D—printere som kan produsere deler til smittevernmasker, så nå produserer vi full maskin på Tranby og på Fornebu. Et dedikert team sørger for at produksjonen går for fullt, sier Gard Antonsen. Han er innovasjonsansvarlig ved Aker Solutions.

Til vanlig leverer oljeserviceselskapet på Tranby i Lier komponenter som skal brukes på havbunnen til olje- og gassnæringen – såkalte «juletrær». Men da korona-krisen rammet Norge, bidro og bidrar bedriften med utstyr som kan brukes til helsevesenet.

Lokalavisa skriver at Aker Solutions er en såkalt industrivernpliktig bedrift. Det betyr t betyr at beredskapen må være svært god, og da korona-krisen kom til Norge med stor kraft, hadde selskapet et større lager av verneutstyr som ble gitt til helsevesenet.

– Vi ble utfordret av Næringslivets sikkerhetsorganisasjon til å gi bort utstyr, og nå har vi gitt bort det meste av det vi hadde i sanitetsdepotet på Tranby. Resten trenger vi selv, sier Morten Pettersen, HMS- og beredskapsleder på Aker Solutions til Lierposten.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125