23948sdkhjf

Mulig streik hos «Kabel’n» i Drammen: - Arbeidsdtakerne er sinte

Hos Prysmian Group i Drammen kan 79 ansatte bli tatt ut i streik fra fredag av. Klubblederen ved «Kabel’n» forteller at ansatte er sinte over på grunn økte priser på strøm og drivstoff.

Som Metalsupply skrev mandag, kan det bli storstreik fra fredag av, dersom meklingen mellom Norsk Industri og Fellesforbundet ikke fører fram.

Flere tusen arbeidstakere i til sammen mer enn 700 bedriften risikerer å bli måtte gå ut i streik.

En av bedriftene som er kan bli rammet av streik er Prysmian Group i Drammen – også kjent som «Kabel’n». Her er det varslet at 79 ansatte kan bli tatt ut i streik.

Sinte på regjeringen

- Vi håper selvfølgelig på å unngå strek, men mange av de ansatte er sinte og klare for å streike, sier klubbleder Vegard Gebuhr til Drammens Tidende (DT).

KLAR FOR STREIK: Klubbleder Vegard Gebuhr hos Prysmian Group i Drammen har gjort klar for streik. FOTO: PRIVAT

Han forteller til avisa at mange av de ansatte er sinte fordi regjeringen ikke har gjort nok for å gjøre noe med strø, - og drivstoffprisene.

Gebuhr kan videre fortelle at arbeidsplassen gjør seg klar for streik. Det er avholdt møter med bedriften om hvordan man skal opptre ved streik, og det er satt opp streikelister og vaktplaner.

- Plakater og streikevester er også klare, sier klubblederen videre.

STREIKEVILJE: Også ved Aker Solutions på Tranby i Lier er streikeviljen stor, selv om man håper på løsning. FOTO: MORTEN DAHL

88 ansatte ved Aker Solutions

Også ved Aker Solutions på Tranby i Lier, forbereder man seg på streik. Her er det 88 ansatte som kan i første omgang kan bli tatt ut i streik fra fredag.

Verkstedsklubbleder Arne Chr. Rødby sier til DT at de ansatte også her er er klare for streik, selv om man håper det blir en løsning.

– Mine medlemmer forventer økt kjøpekraft, spesielt etter at teknisk beregningsutvalg (TBU) underestimerte inflasjonen i fjor. Dermed har vi et underheng som må dekkes opp, sier Rødby til Drammens Tidende avslutningsvis.

 

Kilde: Drammens Tidende

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094