23948sdkhjf

Fikk Equinor-kontrakt på Hywind Tampen

Equinor har gitt selskapet Wood Norge oppdrag i forbindelse med Hywind Tampen-utbyggingen.

Det skriver Stavanger Aftenblad (Aftenbladet). Kontrakten skal ifølge avisa være verdt et sted mellom 200 og 300 millioner kroner, og oppdraget går altså ut på å bistå i oppbyggingen av Hywind Tampen-prosjektet, som vil bli et stort flytende havvindkraftverk beliggende mellom oljefeltene Gullfaks og Snorre.

Jobben Wood Norge skal gjøre er ifølge Aftenbladet, å forberede de to plattformene Gullfaks A og Snorre A til å kunne ta imot strøm fra vindmøllene på Hywind Tampen. Det er med andre ord en såkalt modifikasjon selskapet skal gjøre for Equinor.

Ingeniørarbeidet til prosjektet skal foregå i Stavanger og i Sandefjord. I Vestfold-byen har selskapet halvparten av sine 400 ansatte i Norge. Wood Norge omsetter for om lag 1,6 milliarder kroner, ifølge tall på deres egen hjemmeside.

– Dette er en god kontrakt for oss og er midt i kjerneområdet av det vi jobber med, sier er fornøyd Lars Fredrik Bakke, toppsjef i Wood Norge til avisa.

Ifølge toppsjefen i Wood er kontrakten med Equinor på tre år, og i selskapet er allerede opp mot 20 ansatte i gang med å jobbe med prosjektet. Bakke forventer at om lag 50 personer vil jobbe med Hywind Tampen-prosjektet.

Han sier videre at kontrakten er tillitserklæring, og at Wood Norge skal bidra med å skape «gode løsninger for klima og bærekraft».

Aftenbladet skriver at Hywind Tampen-utbyggingen er beregnet til å koste om lag fem milliarder kroner. 11 vindturbiner skal installeres.

«Strømmen fra kraftverket skal erstatte gasskraft på oljefeltene Gullfaks og Snorre. Den statlige støtten for utbyggingen kan komme på over 2,8 milliarder kroner. 2,3 milliarder gjennom Enova og drøyt 560 millioner kroner via NOx-fondet», skriver Aftenbladet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.453