23948sdkhjf

Tysk storkontrakt for norsk firma

Kongsberg Defence & Aerospace AS har inngått kontrakt med tyske forsvarets anskaffelsesmyndighet (BAAIMBw) for levering av et anti-drone system Counter Unmanned Aerial System (C-UAS) basert på PROTECTOR RWS fjernstyrte våpenstasjon.

Det går fram av en børsmelding fra selskapet onsdag.

Kontrakten ble vunnet i en internasjonal anbudskonkurranse og er verdt 250 millioner kroner. Tyskland er det første landet som anskaffer et C-UAS og vil bli basert på PROTECTOR RWS. Fremveksten av rimelige, små ubemannede systemer (UAS), også referert til som droner, utgjør en relativt ny trussel både for militære enheter så vel som sivil infrastruktur og arrangementer, som flyplasser, offentlige bygg, kraftverk, politiske samlinger og sportslige arrangementer.

"PROTECTOR RWS C-UAS utplasseres raskt, har en kort reaksjonstid og er svært mobilt. KONGSBERG har fulgt utviklingen av UAS over tid og tatt frem teknologi og løsninger for deteksjon, målfølging og bekjempelse av droner. Det har også vært et nært samarbeide med Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) for evaluering av løsninger", heter det i meldingen.

Kombinasjonen av den velprøvde PROTECTOR RWS med avanserte sensorer, målfølgingsalgoritmer og kort engasjementstid gir nye innovative og kosteffektive løsninger. For Tysklands PROTECTOR RWS C-UAS prosjekt jobber KONGSBERG tett med Hensholdt for integrasjon av deres Spexer 3. generasjon radar for deteksjon og målfølging. Systemet bruker en 40 mm automatisk granatkaster, mens PROTETOR RWS også kan benytte større våpen opp til 30 mm og luftvernmissiler for å møte trusselen fra droner. PROTECTOR RWS er verdens mest solgte RWS løsning med nær 20,000 enheter levert og i bruk verden over. Tyskland er den 22. nasjonen som velger Kongsbergs RWS.

- Kongsberg er stolte over å ha vunnet den første C-UAS konkurransen og ser frem til et langsiktig samarbeide med den tyske hæren. Med denne kontrakten kombinerer KONGSBERG eksisterende og ny teknologi og leverer løsninger til et nytt voksende marked, sier Pål E. Bratlie, direktør for Protech Systems, Kongsberg Defence & Aerospace AS i børsmeldingen.

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.437