23948sdkhjf

Surfere på krigsstien mot Equinor

Equinors oljeboring i Australia møter motbør – også fra tusenvis av surfere.

Nylig møtte om lag 10.000 surfere opp til demonstrasjon mot Equinors planer om å bore etter olje i Australbukta. Ifølge surfnettstedet Pacific Longboarder var dette den største demonstrasjonen mot oljeletingsplanene til det norske selskapet så langt.

Les også: Skal bygge undervannsdrone

Til sammen 10.000 surfere dukket opp til den største demonstrasjonen så langt. Til sammen var 50 aksjoner koordinert. Lokalbefolkningen har i lengre tid protestert mot Equinors planer, og protestene har økt i styrke de senere månedene og ukene.

Pacific Longboarder skriver på sin nettside at aksjonene vil fortsette da de mener at både dyr og mennesker er svært sårbare i området. Australbuka er blant annet kjent for at mer 85 prosent av artene som finnes der er unike for området. Det vil si at de ikke finnes andre steder i verden. I tillegg er bukta kjent for sin værutsatthet, og det gjør at lokalbefolkningen er bekymret for konsesekvensene av oljeboring og ikke minst en eventuell oljelekkasje.

SURF-PROTEST: Mer enn 10.000 surfere protesterte nylig mot Equinors oljeboringsplaner i Australia. FOTO: PACIFIC LONGBOARDER

– Det er et stort engasjement og sterke meninger om dette. Vi har forståelse for at folk er opptatt av å ivareta dette området. Det er også vi, og det er derfor vi jobber så hardt med denne søknaden for sikre at vi har en plan som ivaretar sikkerheten og miljøet, sier pressetalsmann Erik Haaland i Equinor til Sysla.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.141