23948sdkhjf

Kollisjonsrapporten legges fram i dag

 8.november, på dagen ett år etter at KNM «Helge Ingstad» kolliderte med tankskipet TS «Sole» i Hjeltefjorden, kommer Havarikommisjonens rapport.

Havarikommisjonen legger fram to ulike rapporter. Den første, som blir lagt fram i dag, 8 november, skal primært omhandle det som skjedde før ulykken. Den andre delen, handler om det som skjedde etter kollisjonen, og den kommer senere.

Etter at fregatten ble hevet og bragt til Haakonsvern tidligere i år, ligger nå den rustne holken ved CCB-basen på Ågotnes – også det i Hjeltefjorden. Det koster ifølge NRK 1,3 millioner kroner i måneden å ha båten liggende der. Her ligger fartøyet i påvente av hvordan man skal foreta selve destrueringen av fregatten.

På Haakonsvern har Forsvarsmateriell etablert hall hvor de har samlet 2500 deler fra KNM «Helge Ingstad». Disse skal ifølge tilstandsrapporten som i mai, være verd mellom 100 og 400 millioner kroner. NRK skriver at noen av delene er i bruk på de andre fregattene, noen kan brukes reservedeler mens andre igjen må skrotes.

Mannskap som var på broen på KNM «Helge Ingstad» den dramatiske natten  for ett år siden, er nå besetning på søsterfregatten KNM «Otto Sverdrup», men de får ikke lov til å jobbe på broen.

– Brobesetningen fra ulykkesnatten har ikke brotjeneste. De har derimot fått annen relevant tjeneste innenfor sitt fagfelt, sier Torill Herland, kommunikasjonssjef i Sjøforsvaret til NRK.

Bakgrunnen for at de ikke får jobbe på broen er av sikkerhetsmessige hensyn, og at det foregår en politietterforskning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078