23948sdkhjf

Forelegg på 600.000 etter oljelekkasje

Statnett har blitt ilagt og vedtatt et forelegg på 600.000 kroner etter at lekkasje fra en oljefylt kabel ved Statnetts kabellager i Horten i august 2018 førte til at olje lakk ut i grunnen og i sjøen.

Statnett har vedtatt forelegget og har igangsatt tiltak for å rydde opp etter lekkasjen.

- Helse, miljø og sikkerhet er svært viktig for Statnett. Jeg ser svært alvorlig på denne beklagelige hendelsen, og Statnett har vedtatt forelegget. Vår egen gransking har avdekket vesentlige mangler som førte til oljelekkasjen. Uavhengig av forelegget, har vi gjennomført en rekke tiltak både for å sikre at det ikke skjer igjen og for å rydde opp, sier Peer Olav Østli, konserndirektør for Nettdrift i Statnett.

Det ble i august 2018 oppdaget oljelekkasje fra en reservekabel ved Statnetts anlegg i Horten, og det antas at rundt 2500 liter olje kan ha lekket ut i grunnen og i sjøen.

Statnett har gjennomført en granskning som viser flere avvik som har bidratt til at lekkasjen skjedde og fikk større konsekvenser enn den burde. Avvikene gjelder både tekniske forhold og utilstrekkelige systemer hos Statnett i forbindelse med dette anlegget.

Statnett har gjennomført flere tiltak i etterkant av oljelekkasjen. Den oljefylte kabelen er flyttet til et annet lager med bedre sikring mot lekkasjer, og den forurensede massen under lageret i Horten skal fjernes. Politiet har etterforsket hendelsen og avdekket de samme manglene som Statnett selv har påpekt i sin granskning. Politimesteren i Sør-Øst har ilagt Statnett et forelegg på 600.000 kroner for brudd på Forurensningsloven.

- Statnett beklager hendelsen på det sterkeste, understreker Østli.

 

Kilde: Pressemelding fra Statnett

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078