23948sdkhjf

-Tviler på at Hywind blir lønnsom

Equinor-topp Pål Eitrheim mener det er urealistisk å tro at Hywind Tampen vil være et lønnsomt prosjekt.

Uttalelsen omfatter også med statsstøtte på om lag tre milliarder kroner.

Det er NTB som skriver dette, dagen etter at Equinor la fram den økonomiske planen for Hywind Tampen havvindpark. Vindmøllene til havs skal forsyne de to feltene Gullfaks og Snorre i Nordsjøen, og vil få en investering på om lag fem milliarder kroner.

– Innretningen når det gjelder lønnsomhet er at dette er et prosjekt som i beste fall kan gå i null, noe som også er en av forutsetningene for Enova-støtte, sier Eitrheim, konserndirektør for nye energiløsninger i Equinor, til Finansavisen – ifølge NTB.

Statsforetaket Enova har tidligere gitt tilsagn om støtte på rundt 2,3 milliarder kroner til utbyggerne. I tillegg til Enova-støtten, mottar Equinor 566 millioner kroner fra Næringslivets NOx-fond. I tillegg til Enova-støtten, mottar Equinor 566 millioner kroner fra Næringslivets NOx-fond.

– Vår jobb nå er å jobbe med kostnadene, slik at Enova-støtten blir så liten som mulig. Det viktigste er å løfte et teknologiprosjekt som kan gi oss en erfaring som ingen andre har, sier Eitrheim videre.

Prosjektet kan gi mer enn 200.000 tonn i reduserte CO2-utslipp i året, tilsvarende utslippene fra 100.000 personbiler. Parken vil bestå av elleve vindturbiner med en samlet kapasitet på 88 MW.

Kilde: NTB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094