23948sdkhjf

Kongsberg-kontrakt med Shell

Kongsberg Digital har signert en kontrakt med Norske Shell. Kontrakten dreier seg om å digitalisere Nyhamna.

Kongsberg Digital går i tospann med Norske Shell, som er operatør på Ormen Lange på vegne av Gassco, som er operatør for Nyhamna. Verdien på kontrakten, som er en fullrealiserbar dynamisk digital tvilling er på anslagsvis 100 millioner kroner, og skal gjelde fra fjerde kvartal i år.

Kongsberg-selskapet skal benytte Kognifai Dynamics dynamske tvilling for å etablere en dynamisk virtuell representasjon av gasfabrikken og hvordan den fungerer. Oppdraget gjør at man hele tiden kan få oppdatert informasjon i sanntid.

- Vi er stolt over å være en partner med Shell og støtte deres strategi som et ledende energiselskap. Vår digitale tvilling-teknologi vil være helt avgjørende for mange i energibransjen i årene som kommer. Vår teknologi gjør det enklere og mer effektivt å gjennomføre operasjonelle tiltak, sier Geir Håhøy i Kongsberg Gruppen.

- Vi tror at Nyhamna vil være ledende innen å digitalisere olje- og gass-virksomheten med denne kontrakten, sier adm. dir. Agnete Johnsgaard-Lewis i Norske Shell i en kommentar.

De første leveransene vil finne sted nå i høst.

Kilde: Subseaworldnews.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094