23948sdkhjf

Brann i ferje

12 passasjerer og et mannskap på tre måtte evakueres da det brøt ut brann på ferja MF «Ytterøyningen» torsdag kveld.

Ingen ble skadet i branntilløpet eller under evakueringen, men to av de ansatte ble sendt til legesjekk for innånding av røyk. Ferja går i trafikk i Stord-området, og er bygget om til en såkalt batteridrevet ferje.

Ifølge NRK fikk politiet melding om brannen ved 18.40-tiden torsdag. Meldingen gikk ut på at det skal ha vært branntilløp i batterirommet. Meldingen ble mottatt da ferja ikke var langt fra land, så den la til kai på vanlig måte.

– Brannalarmen gikk et par 100 meter før anløp på Sydnes ferjekai. Det var røykutvikling i et batterirom, fortalte Inge Andre Utåker, regionssjef i Nordled, til NRK torsdag kveld.

Utover kvelden ble det observert mye røyk fra ferja, selv om politiet ved 21-tiden torsdag meldte at de hadde brannen og situasjonen under kontroll.

NRK skriver i morgentimene fredag at det har vært høye smell fra ferje i løpet av natta. Det kom også visstnok røyk fra fra ferje utover natta. Fredag morgen var det ikke lenger smell å høre, og røyken var borte.

Brannårsaken er ikke kjent, og Norled har vært i kontakt med produsenten av litiumbatteriene.

Ifølge brannmenn på stedet var slokkings- og redningsarbeidet krevende. Røykdykkerne som var om bord i ferja meldte at det var vanskelige å finne fram på grunn av trange rom og mye røyk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094