23948sdkhjf

Samarbeider om brannsikring

Firesafe Energy og Beerenberg har inngått internasjonal samarbeidsavtale.

Firesafe Energy og Beerenberg har inngått samarbeidsavtale som omfatter både produkter og tjenester innen passiv brannsikring. Selskapene har kompletterende tilbud som sammen vil åpne nye markeder for begge selskaper.

Firesafe er Nordens største totalleverandør innen brannsikring. Ved siden av brannteknisk prosjektering, utførelse, og kontroll og service av bygninger og landbaserte anlegg, har selskapet de siste årene også satset innen offshore og marine gjennom datterselskapet Firesafe Energy. Firesafe sitt fotfeste innen landbasert byggenæring gjør at Beerenberg har tildelt Firesafe enerett i det nordiske markedet for prefabrikkerte Benarx paneler. Benarx prefabrikkerte paneler har vært brukt i Olje – og Gass industrien i lang tid og muliggjør effektiv montasje av brannbeskyttelse under alle værforhold. Et svært vellykket prosjekt på Tjuvholmen i Oslo er allerede levert og flere prosjekter er underveis.

Beerenberg er en ledende ISO-leverandør på norsk kontinentalsokkel med rammeavtaler på offshore og på landanlegg. Branntetting inngår i leveransene fra ISO-selskapene. Firesafe sin løsning for branntetting, GPG Marine, er et mørtelbasert produkt bestående av Gips, Perlitt og Glassfiber som er tilpasset marine miljøer. Beerenberg vil benytte løsningen i kommende prosjekter som et alternativ til tradisjonelle løsninger som eksempelvis gummiklosser.

– Vi er veldig glade for dette samarbeidet som gir Firesafe en enorm mulighet til å komme inn på norsk sokkel med en konkurransemessig og kvalitetsmessig svært gunstig løsning for branntetting av kabel- og rørgjennomføringer (såkalte MCT’er) i tillegg til å få innpass i markeder andre steder i verden der Beerenberg er meget sterke, eksempelvis i Sør-Korea, sier Daglig Leder i Firesafe Energy AS, Erik Ulevik.

– Beerenberg har lenge ønsket å vokse innen landbasert industri, men samtidig har det vært viktig å fokusere på kjernemarkedet som er Olje og Gass. Som ledende aktør innen brannbeskyttelse for industri, bygg og anlegg, er Firesafe derfor en naturlig samarbeidspartner for Beerenberg, sier SVP Business Development i Beerenberg, Geir Harris.

De patenterte Benarx panelene til Beerenberg er ferdigdesignede moduler som raskt kan monteres enten på vegg og tak eller rundt søyler som et alternativ til brannmaling. Brannmaling krever en viss omgivelsestemperatur og tørketid for å unngå avflassing og kvalitetsforringelse. Benarx løsningen kan monteres året rundt på kortere tid. Kostnadsmessig er det også svært gunstig når man nå vil kunne levere produkter som er tilpasset brannklasser på landbaserte bygg.

Tradisjonelle løsninger for branntetting av multi kabel- og rørgjennomføringer (MCT) er produsert i gummi og monteres i standardiserte rammer med gitte mål. GPG Marine kan støpes i rammer med størrelse og form som passer kunden best, så lenge de er innenfor testede mål.

 

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111