23948sdkhjf

Undertegner samarbeidsavtale om havvind

CPIH (China Power International Holding) og Equinor har undertegnet en intensjonsavtale om å samarbeide om havvind i Kina og Europa.

Intensjonsavtalen åpner også opp for et eventuelt utvidet samarbeid mellom de to selskapene

– Kina øker raskt bruken av fornybare energikilder og naturgass. Landet satser for fullt på å bli verdens største marked for havvind innen 2030. Som en stor aktør innen havvind ser Equinor frem til å samarbeide med CPIH om å utvikle havvind, sier konserndirektør for Nye energiløsninger, Pål Eitrheim.

- Som en ledende kraftprodusent i Kina, er vår internasjonale strategi å bli en ledende leverandør av energi globalt. Intensjonsavtalen mellom CPIH og Equinor er et stort steg videre for begge selskaper inn i nye markeder for fornybare energikilder og mot et langsiktig strategisk samarbeid. Vi er overbevist om at samarbeidet mellom CPIH og Equinor i Kina og Europa vil tilføre bransjen omfattende erfaring, kunnskap og ekspertise. Vi ser frem til å styrke samarbeidet og utvikle en bærekraftig energivirksomhet sammen med partneren vår både i hjemmemarkeder og utenlands, sier administrerende direktør for CPIH, Jun Tian. 

Intensjonsavtalen ble undertegnet i Beijing 25. september av administrerende direktør i CPIH, Tian Jun, og konserndirektør Pål Eitrheim fra Equinor. Ministerråden fra den norske ambassaden Mattis Raustøl deltok også i seremonien.

Equinor har vært i Kina siden 1982. Oljefeltet Lufeng, som er et partnersamarbeid med China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) i Sør-Kinahavet, var det første internasjonale feltet selskapet var operatør for.

Det skjedde i 1997, og feltet var i produksjon fram til 2009. Equinor har en etablert virksomhet innen råoljehandel i Kina, og samarbeider om internasjonal oppstrømsvirksomhet med en rekke kinesiske selskaper, blant annet CNOOC, China National Petroleum Corporation (CNPC), Sinochem og Sinopec. 

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109