23948sdkhjf

Vant transportkontrakt for havvind

Det norske selskapet Offshore Heavy Transport (OHT) har sikret seg en kontrakt for transport av fagverkplattformer i stål.

Det er DEME offshore som har gitt kontrakten til det Oslo-baserte selskapet. Kontrakten innebærer transport av 48 fagverksplattformer fra Lamprell produksjonsverft til The Port of Nigg i det skotske høylandet. Plattformene skal brukes i et stort vindprosjekt i Skottland, kalt Moray East Offshore.

OHT vil benytte seg av tre av sine største transportfartøy til dette oppdraget. Plattformene har tre føtter, og veier mer enn 1000 tonn hver, og vil være 80 meter høye. OHTs imponterende flåte vil ha med seg i snitt åtte fundamenter på hver tur.

- Vi begynte samtalene med DEME Offshore allerede i 2015, og vi har side den gang hatt en åpen og god dialog med DEME, sier kontraktsansvarlig Eirik Rieber-Mohn i OHT.

Administerende direktør i OHT, Torgeir E. Ramstad, legger til at kontrakten for dette prosjekter passer perfekt for selskapet, da de i disse dager er i ferd med å lansere sitt første fartøy som spesielt er bygget for havvind-markedet.

- Fartøyet, som er designet av Alfa Lift, vil bli verdens største, mest innovative og effektive kundebygde installasjonsskipet for havvind, sier Ramstad.

Fagverksplattformene i stål skal fraktes rundt Kapp Det Gode Håp og fartøyet skal seile 12.000 nautiske mil.

Transporten av plattformene er ventet å være ferdig i september neste år.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078