23948sdkhjf

Uklart om norsk båt kolliderte med Stena-ferje

En norsk båt skal ha kollidert med Stena Lines ferje ved øya Verkö i Sverige mandag, men omstendighetene rundt hendelsen er fortsatt uklare.

Det melder Blekinge Läns Tidning i Sverige. Alarmen skal ha gått ved 10-tiden mandag og ifølge avisa skal det norske arbeidsfartøyet NKT "Victoria" ha kjørt inn i ferja.

– Ferja har kollidert med et annet fartøy, men det skal ikke være personskader. Sammenstøtet skal ha skjedd på grensen mellom kommunalt og statlig farvann, og det var årsaken til at meldingen kom så sent til oss. Vi har nå uansett styrker på plass, sa Kent Hoff i Karlskrona Redningstjeneste til lokalavisa mandag.

Utover mandagen kom det imidlertid motstridende meldinger om hva som egentlig hadde hendt. Ifølge kommunikasjonsansvarlig hos Stena Line skal aldri ferja ha vært borti det norske fartøyet, men at "Stena Spirit" ikke klarte å legge ordentlig til kai og dermed seg ut fra kaia. Dette skal ha skyldtes sterk vind og problem med hjelpemotorene.

Men besetningen på norske NKT "Victoria" opplyste at de oppfattet at det hadde vært et sammenstøt.

 Stena Line-skipet ble mandag kveld undersøkt for å se om det var skadet, og siden dedt har vært motstridende opplysninger om hva som egentlig skjedde, så vil den svenske Statens Havarikommisjon undersøke saken nærmere.

En av passasjerene om bord på Stena Line-ferja at han merket reelt at fartøyet gikk på grunn. Samtidig forsvant strømmen, opplyser vitnet til den svenske lokalavisa. Ferja hadde 740 passasjer og et mannskap på 103 om bord.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078