23948sdkhjf

Tøffere tider for oljeservice-næringen neste år

Rystad Energy tror på tøffere tider for den verdensomspennende oljeservice-næringen fra 2020.

Det går fram av en rapport som selskapet har publisert. Nå tror altså Rystad Energy at oljeservice-bransjen kan gå tøffere tider i møte, og snakker om en resesjon fra neste år. Det skjer etter tre år med kontinuerlig vekst for denne næringen.

I rapporten, som flere medier omtaler, skriver selskapet at de tror på en negativ vekst på 4 prosent i 2020, under forutsetning av at oljeprisen ikke går opp igjen.

– Lavere oljepriser roper etter lavere vekst i servicemarkedet i 2020. For industrien betyr dette at den tre år lange veksten vil stoppe, sier analytiker i Rystad Enegy, Audun Martinsen, til Dagens Næringsliv (DN).

Tallene det refereres til er globale, men analyseselskapet antar også at norsk oljeservice-bransje vil møte dårligere tider, og DN melder at det kan bli en nedgang på 3 prosent neste år og hele 14 prosent i 2021. Dette kan bety at 23,8 milliarder dollar kan bli borte fra norsk industri i 2020, skriver DN.

Analytiker Martinsen legger til at dette kan få konsekvenser for investeringsviljen på norsk sokkel. Den vil ikke være som tidligere, og man kan oppleve færre investeringer til leting og mindre innsats i eldre felt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063