23948sdkhjf

Boreselskap gikk konk

Rock Energy er selskapet som skulle bore dype brønner med oljeteknologi for å bringe vann til overflaten. Nå er selskapet konkurs.

I 12 år fikk Rock Energy leve. De siste par årene har vært tøffe for selskapet, som holder til på Lilleaker i Oslo. Allerede i 2917 hadde «oljeboring»-selskapet et underskudd på 11 millioner kroner. Dette var i fjor økt til 21 millioner i minus. Det er disse tallene som gjør at selskapet nå er konkurs.

Det er nettstedet Geo365.no som skriver om konkursen. Da nettstedet intervjuet daglig leder Thor Erik Musæus i 2011, ble det opplyst om at selskapets teknologi skilte seg vesentlig fra andre forsøk på å varme opp kaldt vann i undergrunnen.

- I all enkelhet går den ut på at vi starter med å bore et dypt vertikalt hull. Deretter borer vi et hull på skrå fra overflaten. Fra bunnen av dette bores så flere tynne, laterale brønner som føres sammen i bunnen av det vertikale hullet, sa Musæus den gang til Geo356 den gang.

Men teknologien viser seg nå å ikke være så spesiell at selskapet kunne leve videre på den, og er nå altså gått konkurs.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109