23948sdkhjf

Oljeleverandørene: Lavere vekst er forventet

Leverandørindustrien til olje og gass har gått bra de siste månedene, men nå viser ny undersøkelse at de forventer en lavere vekst.

Det går fram av undersøkelsen Regional nettverk. Dette er en undersøkelse som Norges Bank gjennomfører der de besøker om lag 300 bedrifter og samfunnsaktører i Norge.

Det er Sysla som omtaler rapporten.

Hovedtendensen i undersøkekelsen er at oljeleverandørindustrien forventer lavere vekst i tiden som kommer. Dette er til til dels stor forskjell fra den nylig publiserte Vestlandsindeksen. Den viste at oljenæringen på Vestlandet er svært optimistisk for det neste halvåret, og at de ser lyst på situasjonen etter sommeren. Dette gjaldt spesielt i oljefylket Rogaland.

Den samme optimismen rådet i Sparebanken 1 SR Banks konjunkturbarometer, som også nylig ble utgitt. Den viste til at tre av fire bedrifter med mer enn tredel av omsetningen fra oljesektoren, trodde på øknomisk vekst neste år, skriver Sysla.

I rapporten fra Norges Bank skrives det at det hersker en del usikkerhet om framtiden grunnet flere ting. I rapporten heter det blant annet at mange av de besøkte bedriftene understreker at de fortsatt er tilbakeholdne med å ta på sge kostnader og risiko. Det er de fordi de gjennomførte store kostnadskutt etter oljeprisfallet i 2014.

Flere bedrifter peker også på at det er knapphet på arbeidskraft, og at dette er med på å hindre vekst. Dette gjelder spesielt for oljeleverandører og aktører i bygg- og anlegg.  De rapporterer at de har problemer med å få tak i ingeniører, elektrikere, rørlegger og spesialister innen IT.

Internasjonal handelsuro er ennå ikke noe stort problem for de som har vært med i undersøkelsen. «De fleste melder at global usikkerhet så langt ikke har slått ut i endret etterspørsel, og viser blant annet til at svekkelsen av kronen har styrket konkurranseevnen», skrives det i rapporten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109