23948sdkhjf

Tre Hurtigruteskip blir hybride

Hurtigruten skal bygge om tre skip slik at de får hybrid drivkraft, går det fram av en pressemelding.

De tre skipene det er snakk om skal også få nye navn, og de skal settes inn som ekspedisjonscruiseskip langs norskekysten, heter det videre i pressemeldingen.

Les også: Skal bygge ny hybrid arbeidsbåt

– Med disse nye cruiseskipene vil du oppleve norskekysten slik du aldri før har gjort det, hverken med Hurtigruten eller andre. Skipene vil bli som nye, stedene vi utforsker er nye, og teknologien om bord er banebrytende. Derfor er det også naturlig at skipene får helt nye navn der vi viderefører arven etter våre store oppdagere, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten pressemeldingen.

Det er Siemens som skal levere batteripakkene på skipene. Først på ett av dem, med opsjon på de to andre.

Det er de tre skipene MS Midnatsol, MS Trollfjord og MS Finnmarken som nå får nye navn: MS Eirik Raude, MS Maud og MS Otto Sverdrup. Hvilke destinasjoner de tre skipene skal seile på langs kysten, vil bli klart senere i år.

Skipene skal alle bygges om og få batteripakker og hybrid-drift. Det er først gamle MS Finnmarken som får batteripakke, mens rederiet har opsjon på de andre to. De vil også få landstrøm, slik at utslippene ved landligge kan kuttes.

Les også: Får likevel ikke støtte

– Satsingen på bærekraft og miljøteknologi er kjernen i alt vi gjør. Vi har et ansvar for områdene vi besøker, ikke minst langs norskekysten som nå er under press fra masseturismen, fortsetter Skjeldam.

Skipene vil også få oppgraderte restauranter, barer, lugarer og samtlige vil få et Hurtigruten Science Center.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.11