23948sdkhjf

Vellykket tungløft i Norskehavet

Etter to og et halvt års byggearbeid, ble den 3500 tonn tunge Dvalin-modulen løftet om bord på Heidrun-plattformen i løpet av tre timer lørdag 3. august.

Selve Dvalin-feltet er en undervannsutbygging, som ligger 15 kilometer nordvest for Heidrun-feltet. Til Dvalin feltet har opp mot 700 verftsarbeidere brukt to og et halvt år på å bygge en egen gassbehandlingsenhet.

– Dvalin-teamet har arbeidet målrettet for å bygge og få modulen på plass til rett tid og innenfor budsjettet. Derfor er det svært tilfredsstillende å se at operasjonen bli utført sikkert og helt etter planen, sier Hugo Djikgraaf, Chief Technology Officer (CTO) i Wintershall Dea.

Dvalin-modulen er bygget ved Aibel-verftet i Haugesund på oppdrag for Equinor, som er eier av Heidrun-plattformen. Wintershall Dea har samarbeidet tett med de to partnerne for å gjøre prosjektet så godt som mulig.

 – Så langt er det godt med 3.5 millioner arbeidstimer på Dvalin-prosjektet uten en eneste alvorlig personskade. Selv om HMS-statistikk er ferskvare, er jeg utrolig stolt over at prosjektet har hatt en så tydelig oppmerksomhet på å drive trygt og forsvarlig, samtidig som prosjektplanen holder, sier Thomas Kainer, Senior Vice President, Major Project Dvalin i Wintershall Dea.

Løfteoperasjon ble utført av løftefartøyet Saipem 7000. Fra Dvalin-modulen ble løftet fra lekteren til den var plassert på Heidrun, tok det tre timer.

– For oss som har fulgt byggingen av modulen, fra det første stålkuttet via trekking av 100 000 meter av kabel og sveising av 3700 skjøter til den nå står på Heidrun, var det en stor opplevelse å se modulen bli løftet på plass, sier Anita Albriktsen, Topsides Host Manager.

Kilde: Pressemelding fra Wintershall Dea

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078