23948sdkhjf

Optime Subsea inngår rammeavtale med Wintershall Dea

Optime Subsea har signert en langsiktig rammeavtale med Wintershall Dea angående leie av fjernstyrte subsea-systemer for komplettering og intervensjon av havbunnsbrønner.

I henhold til avtalen vil Wintershall Dea leie tre fjerntstyrte kontrollsystemer (Remotely Operated Controls System – ROCS), inkludert en ny landingsstreng (panpipe), samt to trådløse elektriske subsea kontroll- og intervensjonssystemer (eSCILS) fra Optime Subsea. Sistnevnte vil også bistå med teknisk personell for å støtte Wintershall Deas offshoreoperasjoner.

Rammeavtalen gjelder i første rekke for en treårsperiode, med opsjon på ytterligere to toårsperioder (3+2+2). Hvis begge opsjonsperiodene utøves, anslår Optime Subsea at kontrakten kan generere inntekter på rundt 500 millioner norske kroner.

ROCS er et batteridrevet og kabelfritt system for komplettering av havbunnsbrønner. ROCS fjerner behovet for å trekke en kabel, en såkalt navlestreng, fra boreriggen og ned til havbunnen for å gjennomføre komplettering av en havbunnsbrønn. Dermed behøver man heller ikke tungt hydraulikkutstyr. Totalt sett unngår man å sende rundt 50 tonn utstyr til boreriggen. Videre bli ROCS sammenstilt på land, slik at enheten kan tas i bruk så snart den ankommer boreriggen offshore. I tillegg vil begge ROCS-systemene leveres med Optime Subseas nye landingsstreng (panpipe), som kan kuttes og tettes i hele lengden.

Kontrakt 2: Med ROCS (fra venstre) Jan-Fredrik Carlsen, administrerende direktør; Trond Løkka, innovasjonsdirektør; og Torfinn Kristensen, direktør for service og ettermarked. Foto: Optime Subsea

I fjor besluttet Optime Subsea seg for å investere et tresifret millionbeløp for å bygge 10 identiske ROCS-systemer, uten å først ha sikret seg kunder for alle systemene. Et operatørselskap i Nordsjøen bestilte de to første systemene, en operatør i Vest-Afrika det tredje, og nå har Wintershall Dea sikret seg de neste tre.

Notodden: Optime Subsea har hovedkontor på Notodden. Foto: Morten Dahl

 

Kilde: Pressemelding fra Optime Subsea

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
DNV-ansatte får milliard-bonus
Romsdal Processing stanser permitteringene
Rana Gruber vil forhøye kvaliteten på jernmalmen
Skipsfart: Flere grunnstøtinger i fjor
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.157