23948sdkhjf

Feiret 100 år på tysk vis

På Vestby var det skikkelig bayersk stemning da KAESER KOMPRESSORER AS markerte morselskaept 100-årsjubileum. Det vanket både bratwürst, brezen og tysk ompamusikk da det ble invitert til åpen dag.

Det var torsdag 20. juni at KAESER KOMPRESSORER i Norge inviterte kunder, forhandlere og presse til en uformell sammenkomst i lokalene i Vestby. Det er i år 100 år siden KAESER KOMPRESSOREN SE ble etablert i Tyskland.

Feiringen fant sted fire år etter at KAESER Norge kunne markere sine første 25 år her i landet. I sitt 100. år kan det norske datterselskapet notere seg for solid og god vekst. I 2018 endte omsetningen på 155 millioner kroner, og inneværende år er omsetningen forventet å bli 170 millioner kroner. De godene har også ført til ekspandering av antall ansatte og plass. Dette har ført til at selskapet har bygd på kontorene med en ny toppetasje der selve «markeringen» av jubileet fant sted med en nybygd og flott terrasse. Her ble det servert «typisk» tysk og bayersk mat som bratwürst og brezen, og jammen kom det ikke noe typisk tyrolsk ompa-musikk fra høyttalerne også.

- Vår visjon er å være best på energieffektive maskiner til marine, industri, fiskerinæringen og transportable kompressorer. Vi har allerede en stor serie elektriske kompressorer, og vil kunne møte en tid med det grønne skiftet selv om helt karbonfrie byggeplasser nok vil ligge et godt stykke frem i tid. Men vi ønsker å være først ute med ny teknologi. Vår eier, Kaeser i Tyskland, har store ambisjoner, sa adm. dir. Egil Krokan på markeringen.

UTSTILLINGSVINDU: KAESERs henger er med for å vise et fullverdig trykkluftsystem. Produktsjef Viggo Sandberg viser stolt fram. FOTO: MORTEN DAHL

Pressen ble vist rundt i bygget, og fikk blant annet en innføring SIGMA AIR MANAGER 4.0, som er det nyeste innen energiledelse. Med denne kan man få full kontroll på hele energisystemet som er knyttet til trykkluftkompressorene til Kaeser.

- Mitt inntrykk er at bransjen er svært konservativ, og ikke helt har tatt innover seg dette med energiledelse. Mange har ikke oversikt over eget trykkluftforbruk. Med enkle midler som SIGMA AIR MANAGER 4.0 er det enkelt å få en oversikt over forbruket og kostnadene, slik at man er i posisjon til å gjennomføre tiltak for optimalisering av egen verdikjede. Vi kan nå gi kundene verktøyet for å få oversikt over dette, sa driftssjef Rune Mortensen til Metal Supply på jubileumsdagen.

Det var altså i 1990 at KAESER KOMPRESSORER AS ble etablert i Norge, nærmere bestemt Vestby hvor de fortsatt har sitt hovedsete. KAESER Norge er i dag ett av over 100 datterselskap som tilhører KAESER KOMPRESSOREN SE.  

- Vi er i dag en veletablert og ledende leverandør av bærekraftige og innovative kompressorer, kompressorteknologi, løsninger og tjenester til hele landet. Vi er 47 ansatte, og har en omsetning på rundt 170 millioner kroner årlig. Vår serviceavdeling bestående av kompetente og sertifiserte serviceteknikere, er tilgjengelig for våre kunder 24 timer i døgnet, og dekker hele Norge. Vi har også et eget engineeringteam, sier markedsansvarlig Cathrine Brich.

SAMME STED: KAESER har holdt til i Vestby siden etableringen i Norge siden 1990. FOTO: MORTEN DAHL

Ett av segmentene KAESER har vokst i de siste årene er innen maritim industri.

- Vi ønsker å ekspandere stadig innen dette segmentet, og mer enn halvparten av vår omsetning kommer nå fra denne sektoren. Vårt mål er å bli en av de foretrukne leverandørene innen marin industri, sier Espen Hansen, som har vært med fra starten av i KAESER i Norge i 1990. 

KAESER KOMPRESSORER har mer enn 100 datterselskap over hele verden, og har 6500 ansatte på verdensbasis.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078