23948sdkhjf

Ulykkesfregatten blir ikke reparert

Så er det klart: KNM «Helge Ingstad» blir ikke reparert.

Det sa forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) i helgen. Han opplyste at regjeringen har bestemt at det er mer hensiktsmessig å avhende fregatten enn å reparere den.

Bakgrunnen for avgjørelsen er den tilstandsrapporten som Forsvarsmateriell la fram for en tid tilbake, der det gikk fram at det vil koste mellom 12 og 14 milliarder kroner å reparere fregatten. Til sammenlikning vil det ifølge rapporten, koste 11 til 13 milliarder å bygge til nytt likt fartøy. I tillegg er det også knyttet en del usikkerhet til selve reparasjonen av fartøyet.

Med dette som bakgrunn har derfor regjeringen bestemt at KNM «Helge Ingstad» skal selges og hugges opp, går det fram av en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

I pressemeldingen sier forsvarsminister Bakke Jensen at forliset har fått betydelige konsekvenser for forsvaret av Norge.

-Norge har lang kyst og store havområder, sier han, og legger til at fregattens betydning av det norske forsvaret må reetableres så raskt som mulig. Bakke-Jensen sier han har bedt forsvarssjefen om et fagmilitært råd for hvordan den operative kapasiteten skal gjenopptas.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127