23948sdkhjf

Fikk Yara Birkeland-kontrakt

MacGregor skal levere fortøynings- og forankringsutstyr til verdens første autonome, elektriske containerskip, Yara Birkeland.

Yara Birkeland, verdens første autonome, elektriske kontainerfartøy, skal få fortøynings- og forankringsutstyr fra McGregor.

Avtalen er inngått mellom Cargotec-eide MacGregor, og Kongsberg Maritime. Det går det fram av en pressemelding. Det automatiske fortøynings- og forankringsystemet fra MacGregor legger fortøyningsliner mot kai uten mannskap hverken om bord eller på kaia. Skipet kan også ankre opp uten folk om bord. Dette sikrer effektiv drift av skipet, som er 100 prosent elektrisk, batteridrevet og har null utslipp. Leveransen av fortøynings- og forankringsystemet er planlagt til tredje kvartal 2019, og levering av skipet er i begynnelsen av 2020, heter det i en pressemelding. Vard Brevik er byggeverft.

– Det er ekstremt viktig at vi samarbeider med partnere i verdensklasse, som har evner til å skape de kritiske løsningene som et autonomt fortøyningsystem er, til dette skipet. Vi er veldig fornøyd med å ha fått MacGregors autonome fortøyning og forankringsutstyr til skipet, sier Bård Bjørløw, EVP Global Sales & Marketing, Kongsberg Maritime i pressemeldingen.

Også Høye Høyesen, som er Vice President Advanced Offshore Solutions hos MacGregor, er tilfreds med avtalen.

– Vi har samarbeidet tett med Kongsberg Maritime for å finne frem til den beste løsningen for fortøyningsystemet og vi er stolte over å ha utviklet et innovativt fullt elektrisk system som øker sikkerheten og effektiviserer operasjonene, sammenlignet med konvensjonelle fortøyningsystemer, uttaler han.

Kalmar, også eiet av Cargotec, har tidligere annonsert at de skal levere kai-basert laste og losseutstyr for 

Yara Birkeland. I tillegg skal man levere utstyr for automatisk transport mellom kunstgjødselfabrikken og kaia på Herøya. Yara Birkeland vil redusere utslipp og forbedre sikkerheten på veiene ved å erstatte opp til 40 000 trailere årlig i det tett befolkede Grenland-området. Fartøyet vil transportere kunstgjødsel fra Yaras fabrikk på Herøya i Porsgrunn til eksporthavnene i Larvik og Brevik.  

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125