23948sdkhjf

Evotec og Entec Group slår seg sammen

Evotec AS og Entec Group AS har inngått en intensjonsavtale om å slå seg sammen og rigger seg for videre vekst.

Entec Group etablerer seg dermed som et større og sterkere konsern basert på teknologi og kompetanse innenfor markedsområdene maritim teknologi og prosessteknologi.

ENTEC Group vil bestå av driftsselskapene Evotec AS, Brimer AS og ServiTech AS og disse eies 100 prosent av Entec Group AS.

Jogeir Romestrand, styreleder i både Evotec og Entec Group, sier eierne i begge selskaper har sammenfallende ambisjoner om vekst, og ser at ved å slå seg sammen vil en kunne realisere strategien raskere og mer effektivt.

-Med dette styrker vi vår maritime satsing og gir våre kunder en bred portefølje av produkter og servicetjenester til rederi, verft og andre aktører i den internasjonale maritime bransjen, sier han.

Konsernsjef i Entec Group, Håvard Haanes, sier at med denne sammenslåingen vil Entec få to sterke og uavhengige markedsdivisjoner; maritim teknologi og prosess-teknologi.

-Vi blir nå en betydelig maritim aktør innenfor markeder som seismikk, fiskeri, aquakultur, offshore, forskningsfartøy og cruise under merkevarene Evotec og ServiTech. Innenfor prosessteknologi vil vi fortsette utviklingen innen markedssegmentene Vann & Avløp, landbasert oppdrett, samt industri & fiskeri under merkevarene Brimer og ServiTech. Entec er og skal fortsatt være en sterk kompetansepartner for våre kunder, hvor vi sammen utvikler og leverer gode kundetilpassede løsninger, sier Haanes.

Evotec, Brimer og ServiTech har komplementære produkter, egenskaper og styrker, som danner et svært godt grunnlag for å bygge et sterkere lag bestående av dyktige medarbeidere med bred faglig kompetanse. Sammen vil våre ansatte kunne skape de aller beste løsninger for eksisterende og fremtidige kunder. Entec Group vil nå bestå av ca. 170 ansatte. Selskapene hadde samlet sett en omsetning på ca. 300 mill kroner i 2018.

Evotec leverer teknologiske handteringsløsninger, skreddersøm og innovasjon til sine kunder. Evotec sine unike kompakte vinsjeløsninger sparer plass ombord og gir en betydelig vektreduksjon for skipet. Forretningsområdene er Seismikk, Offshore/Subsea system, Fiskeri, Akvakultur, samt Handling utstyr for Forskningsfartøy; og sist men ikke minst et Service- og ettermarked apparat som sikrer kundens operasjon gjennom fartøyets og utstyrets levetid.

ServiTechs kjernevirksomhet har vært maritime rørinstallasjoner til verft- og utstyrsprodusenter langs vår langstrakte kyst. I tillegg har ServiTech en solid posisjon innen kommunalteknikk, med sine komplette løsninger for vannbehandling og avløpsrensing der effektiv prosjektgjennomføring er helt sentralt. ServiTech har utviklet og levert svært konkurransedyktige systemer til det kommunaltekniske markedet med lave investerings- og driftskostnader og med gode rensetekniske resultater.

Brimer er en ledende produsent av kar og tanker i komposittmaterialer. Brimer har i over 40 år drevet med stadig nyutvikling og innovasjon, og har levert ca. 4 000 elementbaserte tanker siden 80-tallet. Vi finner Brimer sine produkter over hele Norge og de aller fleste kommuner har tanker eller kar fra Brimer. Hovedproduktene er tanker for drikkevann («høydebasseng»), og de unike og driftssikre løsningene har også blitt et foretrukket valg for kar til landbasert oppdrett samt tanker til industri og fiskeri markedene.

 

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11