23948sdkhjf

Ny satellitt-kontrakt for Kongsberg

Kongsberg Defence & Aerospace skal levere kommunikasjonsutstyr for satellitt til Astranis Space Technologies Corp.

Det går fram av en melding på Kongsberg-gruppens hjemmeside. Leveransen inkluderer blant annet funksonelt grensenitt mellom satellitt og bakken, og omfatter alt utstyr som skal til for å overføre data i form av fjernovervåkning.

Telekom-selskapet Astranis skal bygge neste generasjon satellitt som en del av verdens internett-adgang, og telekom-selskapet har signert en avtale med det Alaska-baserte selskapet Pacific Dataport Inc. Satelitten vil tredoble satellitt-kapasiteten til innbyggerne i Alaska, og det her det svært avanserte utstyret fra Kongsberg-gruppen kommer inn i bildet som en sentral og viktig del av satellitten.

Kvaliteten og påliteligheten Kongsbergs TC&R-system har vært viktig for at Astranis har valgt den norske leverandøren. Avtalen med Kongsberg sikrer ifølge Astranis pålitelig båndbredde til en lav pris. I tillegg blir Kongsberg-gruppens portefølje for kommunikajonsutstyr til satellitter sterkt styrket ved avtalen.

- Kongsberg-gruppen følger utviklingen innen satellitt-industrien nøye. Særlig gjelder dette for det som kalles «New Space», der vi har produkter og tjenester gjennom hele verdikjeden, sier Ingelin Drøpping. Hun er viseadministrerende direktør for Rom og Overvåkning i Kongsberg Defence & Aerospace.

TEKNSISK: Dette er det Kongsberg Defence & Aerospace skal levere til satellitten. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

Ellen Tuset, som er programdirektør for rom-elektronikk i samme selskap, uttaler at Kongsberg-gruppen har levert kommunikajonsutstyr (TC&R) til en rekke satellitt-operatører og plattformer de senere årene.

- Siden 2009 har vi solgt mer enn 100 enheten til 25 ulike programmer, og våre løsninger er blitt svært godt tatt i mot i markedet. Vi er stolte av å kunne levere høykvalitets løsninger til Astranis, sier Tuset i en kommentar.

Kilde: Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.5