23948sdkhjf

Kongsberg forlenger satellitt-avtale

Kongsberg Satellite Services (KSAT), et selskap i Kongsberg Gruppen, har inngått en kontrakt for leveranse av bakkestasjon¬stjenester for datamottak fra og kontroll med optiske jordobservasjons-satellitter.

Kontrakten er en utvidelse og forlengelse på 280 millioner kroner av en eksisterende kontrakt med det amerikanske selskapet Maxar. Kontrakten har nå en verdi på om lag 680 millioner kroner i perioden 2021 – 2026.

Kongsberg Satellite Services (KSAT) og det amerikanske satellittselskapet Maxar har forlenget og utvidet en eksisterende kontrakt for tjenester knyttet til mottak av data fra- og kontroll av Maxars eksisterende og nye jordobservasjonssatellitter.

-Samarbeidet med Maxar er viktig for KSAT, og denne kontrakten styrker selskapets posisjon som verdensledende selskap for mottak av data og kontroll med satellitter, sier Rolf Skatteboe, administrerende direktør i KSAT.

Tjenestene leveres fra flere av KSATs bakkestasjoner og i forbindelse med denne kontrakten vil KSAT etablere to nye stasjoner, i Australia og ved Maspalomas på Kanariøyene. Antennene kontrolleres fra Tromsø Network Operation Center (TNOC), som er lokalisert ved selskapets hovedkontor i Tromsø. Kontrakten forsterker selskapets posisjon som verdens ledende leverandør av tjenester knyttet til mottak av data fra og kontroll av satellitter.

 

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109