23948sdkhjf

Kongsberg-kontrakt til Hæren

Forsvarsmateriell og Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG) har signert en kontrakt for levering av et spesialdesignet kampluftvernsystem for å beskytte manøveravdelinger i Hæren.

- Kampluftvern vil gi den norske Hæren en unik luftvern-kapabilitet for manøver-operasjoner. Vi er stolte av at tilskuddet av Kampluftvern i Forsvaret, som sammen med eksisterende NASAMS, gir både Hæren og Luftforsvaret svært moderne luftvern-løsninger», sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace AS.

Kontraktsverdien på anskaffelsen er 583 millioner norske kroner.

- For at Hæren skal være i stand til å føre strid mot en høyteknologisk motstander trengs moderne luftvern. Dagens kontraktsignering er en grunnstein for å gjenopprette luftvern til Hæren. Luftvern har en sentral plass i vårt planverk for forsvaret av Norge, sier generalmajor og sjef for Hæren, Eirik Kristoffersen.  

KONTRAKTSIGNERING: Fra venstre kontreadmiral, sjef for investeringsavdelingen og NK i Forsvarsmateriell, Bjørn Aase, sjef for Hæren, Eirik Kristoffersen og  Kjetil Reiten Myhra, Direktør Integrated Defence Systems ved Kongsberg Defence & Aerospace AS. 

Kontrakten vi signerer her i dag muliggjør at Hæren får levert et modulært, fleksibelt og raskt deployerbart luftvernsystem som med stor effektivitet skal forsvare Hærens manøveravdelinger, sier kontreadmiral og nestkommanderende Bjørge Aase fra Forsvarsmateriell.

Planen er at prosjektet skal være gjennomført i løpet av 2023. 

Kilde: Pressemelding fra Forsvaret

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125