23948sdkhjf

Vil effektivisere hybridiseringen av skip

Høglund Marine Automasjon, ACEL og E.F. Invest oppretter selskapet Høglund Power Solutions AS i Trondheim, selskapets formål er å levere energieffektive og fremtidsrettede elektriske kraftsystemer til maritim næring.

Totalleveranser av Power systemer som inkluderer installasjon om bord er etter vår oppfatning et udekket behov i markedet.

Et stadig økende behov for slike systemer gjorde at partene nå innlemmer sine eksisterende satsinger og erfaringer inn i det nye selskapet, dette lar oss utnytte synergier da eierselskapene utfyller hverandre svært godt.

- Vi har allerede tegnet flere større kontrakter på Hybrid Power Systemer, og har leveranser av energistyringssystemer på flere batteridrevne ferger sier Bengt-Olav Berntsen, daglig leder i Høglund Power Solutions.

For å forenkle prosessen for sine kunder når de skal velge leverandør av Powersystemer har de nå etablert det nye selskapet for å kunne være en «one-stop-shop», hvor kunden har en part å forholde seg til gjennom hele prosjektperioden.

- Vi kan dermed tilby pakkesalg, eller nøkkelferdige løsninger som også kan inkludere installasjon hvor kunde har én prosjektleder fra prosjektering, til installasjon og eventuelt koordinering med utførelse av verftsarbeid. Vår oppfatning og erfaring er at denne fleksibiliteten vil være verdifull for våre kunder. Dette bidrar både til redusert prosjektrisiko og tidsbesparelse av saksbehandling for kunden da prosjektene ofte er svært utfordrende på grunn av høy kompleksitet og kort ombyggingstid. Erfaringene vi har fra tidligere prosjekter i eierselskapene skaper en trygghet, da dette er kunnskap og ressurser som vil benyttes i Høglund Power Solutions AS, som nå skal stå for komplette leveranse av Power og batterisystemer fra selskapene, fortsetter Berntsen.

Det grønne skiftet i skipsfarten stiller nye krav til de som jobber om bord. For å ta de rette beslutningene er mannskapet om bord avhengig av å ha kunnskap om hvordan de moderne systemene fungerer og hva som påvirker energieffektiviteten. Det handler om å få best mulig effekt på både miljø og økonomi. Sammen har de også utviklet «Hybrid Power Lab» i samarbeid med NTNU Ålesund. «Hybrid Power Lab» er en fullskala batteriløsning, og et testsenter hvor man har mulighet til test av funksjoner, her er det også mulighet for presentasjon og simulering av løsninger i drift til kunder og operatører.

Installasjon av batterisystemer resulterer i en reduksjon av forbruk, og dermed utslipp.

En annen fordel er redusert driftstid på motoraggregater og det sikrer at generatorer i drift opererer optimalt. Effekten dette har på vedlikeholdskostnader og fuel-forbruk er vesentlig. Videre vil en også nyte godt av de fordelene en har med batterisystem om bord ved utilsiktet stopp av motoraggregater.

- Samtidig tilbyr både Enova og NOx-fondet økonomisk støtte for å gjennomføre slike prosjekter vi kan også bistå gjennom hele søknadsprosessen, for å sikre at overgangen til en grønnere flåte blir enklest mulig for våre kunder, sier Kjell-Christian Krohn Dale, Styreformann i Høglund Power Solutions.

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079