23948sdkhjf
>

- Leverandørene må selv skape økte marginer

- Det er leverandørenes ansvar å få en større andel av kaka.

Les også: SE VIDEO OG BILDER: Et annerledes showrom

Geir Austigård fra Øglænd sa det mange andre uttrykte under Modifiksjonskonferasen i Stavanger sist uke.

Ett av hovedtemaene på konferansen var hvordan leverandørleddet til olje- og gassnæringen skal få en større andel av kaka, og dermed større marginer. Det har den senere tid vært flere oppslag i mediene der leverandører har uttrykt misnøye med at de ikke får nok av oljekaka.

- Det er vårt ansvar å få en større andel av denne kaka. Vi kan som leverandører ikke tro at noen andre skal gjøre dette for deg. Når dette er sagt, så kan operatørene høre litt mer på leverandørene og deres behov. Vi har ett felles ansvar for å øke marginene i hele bransjen, sa Geir Austigård,som er adm. dir. i Øglænd.

Dette var også gjennomgangstonen fra flere av foredragsholderne – særlig da fra operatør-siden. Men de uttrykte alle at et nært samarbeid med leverandørene er svært viktig for å lykkes med norsk olje- og gass-utvinning i framtiden.

Les også: TESS med tøffe bærekraftskrav til leverandører

- Leverandørene kan ikke FÅ bedre marginer. Det må de SKAPE selv, sa digitaliseringsdirektør i Equinor, Brede Lærum.

HOLDT FOREDRAG: Adm. dir. Geir Austigård i Øglænd. FOTO: ØGLÆND GROUP

Nils Arne Sølvik fra Aibel var opptatt av større åpenhet i bransjen.

- Alle kan ikke gjøre alt. Vi må derfor gå sammen om ting, og ikke så stor grad være konkurrenter, sa han i sitt foredrag som hadde tittel «Prosjektportefølje, kontraktsfilosofi, krav og forventninger til leverandørene».

Les også: Usikkerhet preger stålmarkedene

Marte Mogstad fra Aker Solutions snakket om allianser, som selskapet har inngått med Aker BP. Hun sa at Aker Solutions som leverandør også må endre seg og endre kulturen innad selskapet ved slike allianser, som hun i det og hele mente hadde vært positivt for det selskapet hun representerer.

- Vi kan likevel bli bedre på å bruke leverandørenes spisskompetanse, sa hun videre. Alliansepartner Aker BP, på konferansen representert ved Egil Nybakk, mente at det er «nok til alle, dersom bransjen deler seg imellom for å gjøre alle i bransjen bedre». Også han snakket udelt positivt om alliansen de hadde inngått med Aker Solutions, selv om det selvsagt finnes utfordringer ved nye samarbeidsformer.

- Det å stå sammen er også viktig, sa han.

- Samhandling med dere leverandører er svært viktig for oss, sa Siv Skadsem fra Equinor, og la til:

- Vi skal ikke kutte leverandørenes fortjeneste.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.078