23948sdkhjf

Bilfinger: - Stor mangel på fagkompetanse

-Det er et stort gap mellom mangelen på fagkompetansen som det er behov for når nye prosjekter og modifikasjoner skal gjøres på norsk sokkel.

Det sa Leif Helge Eriksen, forretningsutvikler i Bilfinger Norge under Modifikasjonskonferansen nylig.

Det var god stemning på konferansen på Sola. Det er svært mange nye prosjekter i gang i olje- og gassektoren, samtidig som gamle installasjoner skal modfiseres og moderniseres.

- Ikke nok kapasitet

Alt dette godt hjulpet av skattepakken som gitt av regjeringen under koronapandemien.

- Det er kke kapasitet nok til å gjennomføre alle de nye prosjektene som er blitt presentert på denne konferansen. Det er en stor mangel på fagkompetanse, både til sjøs og ikke minst på land, sa Bilfingers Leif Helge Eriksen.

Han poengterte at det er svært utfordrende å få tak i både norske og utenlandsk arbeidskraft med riktig og god nok kompetanse. I Norge utdannes det altfor få innefor det såkalte ISO-faget der Bilfinger er en stor aktør i det norske markedet.

Kamp om utenlandsk arbeidskraft

- En svak norsk krone gjør at det ikke er så attraktivt for utenlandske arbeidere å jobbe i Norge for tiden. Det betyr at alle bedriftene i vår bransje kjemper om den samme arbeidskraften i de landene, sier Eriksen.

Overflate: Bilfinger driver mye med overflatebehandling offshore. Foto: Bilfinger

Han nevner at flere av kontraktene som blir inngått med store operatørene på norsk sokkel har krav om 70 prosent fagbrevkompetanse. I noen tilfeller er det snakk om 100 prosent slik kompetanse..

- Vi er stolte av å ha en fagkompetanse på 70 prosent hos oss, og vi har jobbet iherdig for å få dette til. Både gjennom samarbeid med skoler og utdanningsinsitusjoner, NAV og egne interne opplæringsmoduler. I tillegg har vi etablert et eget talentprogram for formenn hos oss. Det er nemlig mangel også på dette, sa han.

- Stort gap

-Men det er et stort gap mellom det som utdannes med fagbrev og behovene som meldes inn. Lytt til oss som sitter på fagfolkene, avsluttet Eriksen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.392