23948sdkhjf

Havyard oppdaget avvik

Torsdag kveld meldte skipsverftet Havyard Group at selskapet har avdekket et avvik regnskapet for fjerde kvartal, noe som gjør at det varsler mulig brudd med lånebetingelsene.

Det skriver Havyard Group i en melding. DN skriver at avvikene er estimert til å ha en negativ regnskapsmessig effekt på om lag 100 millioner kroner for årsregnskapet i fjor, og selskapet skriver i meldingen at dette kan medføre et brudd med lånebetingelsene når det gjelder egenkapital og arbeidskapital.

«Vi har imidlertid igangsatt dialog med långivere for å minimere effektene av slike brudd. Videre er det satt i gang interne tiltak, samt at selskapet er i god dialog med kunder», skriver selskapet i meldingen.

Det er gruppens Havyard Ship Technology i Leirvik som har blitt rammet av avvikene, og det dreier seg om to store prototypeprosjekter. Selskapet understreker at det er ikke er funnet andre avvik av betydning for igangsatte prosjekter.

Havyard Group skriver også at de har kommet til at det ikke er grunnlag for videre drift i et fransk underselskap med virksomhet mot et fransk verft, samt at det anses nødvendig å gjøre enkelte nedskrivninger av finansielle eiendeler.

Før avvikene ble oppdaget fikk Havyard Group et driftsresultat på minus 35,3 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109