23948sdkhjf

Sier ja til gruvedrift i Finnmark

Regjeringen har gitt klarsignal til å gi Nussir gruvedrift i Kvalsund i Finnmark. Miljøbevegelsen raser.

– Gruveprosjektet vil styrke næringsgrunnlaget i nord. Det vil gi positivt bidrag til utviklingen av lokalsamfunnet, med nye arbeidsplasser og kompetanse, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

Isaksen sier videre i pressemeldingen at departementet har vurdert de miljømessige konsekvensene ved å lagre gruveavfallet i sjøen.

– Vi er trygge på at deponeringen ikke vil skje med uakseptable virkninger for miljøet og sjømatnæringen, sier Torbjørn Røe Isaksen.

- Det er helt utrolig at regjeringen i 2019 åpnet for å bruke Repparfjorden, en nasjonal laksefjord, som søppelplass for gruveindustrien. sier stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken, til NRK. Han får blant annet støtte av Naturvernforbundet, som nå varsler kamp mot det de mener er «ødeleggelse av fjorden»

Nussir ASA ble etablert i 2005 som et gruveselskap som vil ta på seg de utfordringene en voksende etterspørsel etter kobber og andre metaller i det internasjonale markedet bringer med seg.

Ifølge NRK ble Nussir-feltet i Kvalsund ble oppdaget på slutten av 1970-tallet og er Norges største uutviklede kobberforekomst. Senere er det blitt oppdaget at malmen har verdifulle mengder gull, sølv, platina og palladium i tillegg til kobber.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109