23948sdkhjf

Rolls-Royce med «grønn» kontrakt på ny frysetråler

Rolls-Royce Commercial Marine har signert en avtale om levering av design og en omfattende utstyrspakke til en 70-meter frysetråler til Engenes Fiskeriselskap AS fra Ibestad i Troms. Skipskonseptet er pakket med grønn teknologi.

Den avanserte tråleren skal bygges ved verftet Gondan i Spania.

­Dette er en milepæl i vårt rederi og en videreføring av de lange tråltradisjonene i Ibestad kommune, sier Johannes Arne og Børge Arvesen i Engenes fiskeriselskap.

Skipet får designtypen NVC 370 fra Rolls-Royce med et skrog utformet for å gi lav motstand i sjøen, og som møter kravene til lavt drivstofforbruk kombinert med gode sjøegenskaper. Det blir utstyrt med fremdriftssystem, dekksmaskineri, elektro- og automasjonssystemer som i samspill vil gi både miljø- og driftsfordeler.

Vi er både stolte og ydmyke over å få denne muligheten til å samarbeide med et nytt rederi i Norge. Engenes Fiskeriselskap har gått for en investering som vil tåle tidens tann ved valg av båt og utstyr som er både utprøvd og fremtidsrettet, sier Monrad Hide, Vice President Sales i Rolls-Royce Commercial Marine.

Utstyret som skal leveres fra Rolls-Royce inkluderer et hybrid fremdriftssystem med den nyeste dieselmotoren Bergen B33:45, Promas integrert ror- og propellsystem og HSG - et hybrid aksel generator system som sørger for optimal kraftbruk i ulike driftssituasjoner. Rolls-Royce skal også levere elektriske vinsjer, inkludert trålvinsjer drevet av permanent magnet motorer samt skipsautomasjon og elektriske systemer.

Det nye skipet er utviklet for bunn- og pelagisk trål. Det får et nyutviklet «vått mottak» for å holde fisken i live og et moderne fabrikkanlegg som vil sørge for høy kvalitet på nyfanget hvitfisk og reker fra sjø til middagsbord. Skipet er planlagt levert fra verftet i første kvartal 2021.

 

Kilde: Pressemelding fra Rolls-Royce

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125