23948sdkhjf

- Ja, vi er voestalpine!

| Av Morten Dahl | Tips redaksjonen om en historie

De er tidligere kjent som Uddeholm og senere Böhler-Uddeholm. Men nå er det voestalpine som gjelder for de 18 ansatte i Norge.

- Vi ønsker å være en partner for kundene. En løsning. Vi sitter nemlig på hele verdikjeden, og kan være en totalleverandør. Det sier daglig leder Ragnar Vaksdal i voestalpine High Performance Metals Norway AS.

Les også: AP&T og Uddeholm inngår samarbeid om verktøystål

Det var i 2007 at østerrikske voestalpine kjøpte opp Böhler-Uddeholm, men det er først i år at man skiftet navn på selskapet til voestalpine High Performance Metals Norway AS for å tydeliggjøre at man er under vingene på et nytt og større konsern. voestalpine er Østerrikes nest største selskap med 52.000 ansatte på verdensbasis. Konsernet består av fire omtrent like store divisjoner hvor det norske selskapet hører til High Performance Metals-divisjonen. Det norske selskapet jobber i dag primært innen tre segmenter: Olje og gass, verktøystål og utstyr til anleggsbransjen.

-Vi sitter i alt på fire merkevarer som er knyttet til voestalpine. Det er Böhler, Buderus og Villares mot olje og gass, samt Uddeholm som retter seg mot verktøystål og komponenter. I tillegg har vi en langsiktig samarbeidsavtale med det svenske selskapet Engcon som leverer tiltrotatorer og skuffer til gravemaskiner, sier Vaksdal. voestalpine er nok ikke foreløpig så kjent i Norge, men de har allerede gjennom flere år vært en viktig leverandør til det norske offshore-markedet. Uddeholm er nok derimot mer kjent siden de har vært en markedsleder på det norske markedet i mer enn 50 år, sier Vaksdal videre.

FORNØYD: Daglig leder for voestalpine High Performance Metals Norway, Ragnar Vaksdal, er glad for at de nå er en del av et større konsern. FOTO: MORTEN DAHL

Han opplyser at selskapet i Norge er en nisjeleverandør, og derfor ikke er så store i volum. Men selskapet leverer mye kundetilpasset produksjon. I tillegg til å levere halvfabrikat og ferdig maskinerte produkter.

Les også: Uddeholm investerer for 60 millioner i 2014

voestalpine i Norge har lokaler på Grorud i Oslo. Til sammen 3500 kvadratmeter med lager og kontorer, og altså 18 ansatte. Omsetningen har de siste årene ligget på i overkant 200 millioner kroner og man forventer seg å se an betydelig økning i den neste femårsperioden.

På verdensbasis omsetter voestalpine for ca. 13 milliarder Euro.

-Vår styrke i dag er teknisk kompetanse og et spesialisert leveringsprogram. Dette kan vi tilby gjennom egne ansatte med lang erfaring samt et nært samarbeide med et bredt nettverk av spesialiserte leverandører med betydelig teknisk kompetanse og ressurser. voestalpine-konsernet har en rekke ulike kjente merkevarenavn i sin produksjonsportefølje og det er disse produktene vi ønsker å levere på det norske markedet.  Vi har for eksempel et av verdens største lager av verktøystål bare tre timer unna Oslo, på vårt verk Uddeholm i Hagfors. I tillegg bygger vi nå også et varmebehandlingsanlegg i Sverige for å kunne tilby denne tjenesten til våre kunder. For å kunne tilby et bredest mulig leveringsprogram av spesialmetaller til olje og gass markedet har vi i tillegg til eget lager i Oslo også store HUB lagre i England, Houston og Singapore, sier Vaksdal.

ENGCON: Svein Ansdersen er en av de som jobber spesielt med Engcon hos High Performance Metals Norway. FOTO: MORTEN DAHL

Lasse Hoel har jobbet med verktøystål i selskapet i fem år, og har betydelig teknisk kompetanse innen dette området. Han mener at voestalpine slik selskapet nå framstår, kan tilby mange nye avanserte og unike verktøystållegeringer

-Vi selger et unikt stål med svært gode kvaliteter. I tillegg tilbyr vi teknisk oppfølging og support. Vi gir kundene våre svar på det de lurer på, og vi som jobber i selskapet kan dra nytte av erfaringene til de andre markedene og segmentene morselskapet arbeider mot. Blant annet deltar vi jevnlig på internasjonale møter hvor vi treffer representanter fra hele verden. Det er svært inspirerende, lærerikt og nyttig, sier Hoel. Han legger til at voestalpine også bedriver mye forskning og utvikling, og at skapet i Norge har et nært samarbeid med NTNU og Sintef om prosjekter.

Vaksdal trekker fram 3D-metall printing, coating, varmebehandling og produktutvikling i samarbeid med kundene som viktige vekstområder hvor voestalpine ønsker å være med i utviklingen fremover.

Dette er voestalpine:

-Stort østerriksk selskap med mer enn 50.000 ansatte på verdensbasis. Er spesialist inn mot produksjon av spesialstål og metaller. De leverer blant annet til bilindustri, luftfart, energi, olje og gass.

-Kjøpte opp Böhler-Uddeholm i 2007, noe som medførte at den norske avdelingen i dag blir hetende voestalpine High Performance Metals Norway. Det norske selskapet har 18 ansatte på kontoret på Grorud i Oslo, og omsetter for noe over 200 millioner kroner. Leverer primært til mekanisk industri, offshore og gass samt anleggsbransjen.

 

Hold deg oppdatert med Metal Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Bergen Group med stor Equinor-avtale

Ta en sniktitt på den nye ferja

Satte spaden i jorda for nytt kobberanlegg

Havyard skal bygge enda en vindfarm-båt

Ap vil revurdere krav om lukkede anlegg

Rolls-Royce skal levere to motorer til cruiseskip

Nyhetsbrev

Skal kutte fossile utslipp fra silisiumproduksjon

«Nytt» selskap bestiller nytt fartøy

Oppdrettsrigg med støtte fra staten?

Subsea 7 med stor kontrakt

Den største kontrakten for Hammerfest-bedrift

Trumps stål-toll splitter

Emerson-avtale med IKM Instrutek

Trondheim får nytt forskningssenter for lavutslippsteknologi

SE VIDEO: Endelig produserer Aasta Hansteen gass

Ukas vits: Med kona på julehandel

Kommet til en slags enighet

Ny video: Store skader på fregatten

TESS flytter på seg i Notodden

Nytt doktorgradsprogram i teknologi ved OsloMet

Rogalandsbedrift får millionstøtte fra EU

Kabel’n permitterer 26 ansatte

Verdens største oljeovervåkingskontrakt til Miros

Skal lede fremtidens utslippsfrie transport og industri

Borga Stålbygg har fått ny salgssjef

Etterspurt metall er dyrere enn gull

Viking Neptun får mer jobb

Ukens vits: Forvekslede gaver

Norsk oversettelse forsinket

Undersjøisk ras ved "oppdrettsanlegg"

Norsk firma utvider bruken av Falcon undervannsrobot

Ny hos Fluctus

To nye avslag fra Fiskeridirektoratet

- Krevende periode, langsiktig fokus

Kystrederiene med en vekst på 20 %

Lansering av Bærekraftportal for norsk havbruk

Se alle Bedriftenes egne nyheter

God jul og godt nyttår der ute

Hydroscand åpner i Molde

God jul fra iTec

Nok en leveranse av fiberdukløftere

God Jul og Godt Nyttår

Randers Tandhjulsfabrik A/S Ønsker alle vore gamle og nye kunder en glædelig jul.

ATRUP: PREFALZ falsbar aluminium er lagerført i Oslo

Drivløsninger fra NORD reduserer driftskostnadene

Astrup AS - din komplette messing leverandør

Innovativ SIL- og PL-kompaktløsning for temperatur- JUMO Safety Performance

Fluke 710 ventiltester med mA-sløyfe

TPC HX seal for Compact Flanges

Vinn en Bahco-verktøyvogn fylt med verktøy!

Kurstilbud hos RobotNorge

Emerson inngår rammeavtale med IKM Instrutek

Skruejekker fra Jens S. Transmisjoner AS

pH-målere for flytende, halvfaste og faste materialer

Møt RMIG på BAU 2019

TP Connectors and TechnipFMC

Omdreiningsmålere for å beregne turtall, rotasjon, RPM

Bli med en liten tur på innsiden av våre fabrikker

Svært vellykket seminar hos PEMA

Selvregulerende ventiler

Energieffektive og fleksible løsninger innenfor intralogistikk

Månedens medarbeider for november: Lisa Flormaelen fra Sverige

Send til en kollega

0.212