23948sdkhjf

- Ja, vi er voestalpine!

| Av Morten Dahl | Tips redaksjonen om en historie

De er tidligere kjent som Uddeholm og senere Böhler-Uddeholm. Men nå er det voestalpine som gjelder for de 18 ansatte i Norge.

- Vi ønsker å være en partner for kundene. En løsning. Vi sitter nemlig på hele verdikjeden, og kan være en totalleverandør. Det sier daglig leder Ragnar Vaksdal i voestalpine High Performance Metals Norway AS.

Les også: AP&T og Uddeholm inngår samarbeid om verktøystål

Det var i 2007 at østerrikske voestalpine kjøpte opp Böhler-Uddeholm, men det er først i år at man skiftet navn på selskapet til voestalpine High Performance Metals Norway AS for å tydeliggjøre at man er under vingene på et nytt og større konsern. voestalpine er Østerrikes nest største selskap med 52.000 ansatte på verdensbasis. Konsernet består av fire omtrent like store divisjoner hvor det norske selskapet hører til High Performance Metals-divisjonen. Det norske selskapet jobber i dag primært innen tre segmenter: Olje og gass, verktøystål og utstyr til anleggsbransjen.

-Vi sitter i alt på fire merkevarer som er knyttet til voestalpine. Det er Böhler, Buderus og Villares mot olje og gass, samt Uddeholm som retter seg mot verktøystål og komponenter. I tillegg har vi en langsiktig samarbeidsavtale med det svenske selskapet Engcon som leverer tiltrotatorer og skuffer til gravemaskiner, sier Vaksdal. voestalpine er nok ikke foreløpig så kjent i Norge, men de har allerede gjennom flere år vært en viktig leverandør til det norske offshore-markedet. Uddeholm er nok derimot mer kjent siden de har vært en markedsleder på det norske markedet i mer enn 50 år, sier Vaksdal videre.

FORNØYD: Daglig leder for voestalpine High Performance Metals Norway, Ragnar Vaksdal, er glad for at de nå er en del av et større konsern. FOTO: MORTEN DAHL

Han opplyser at selskapet i Norge er en nisjeleverandør, og derfor ikke er så store i volum. Men selskapet leverer mye kundetilpasset produksjon. I tillegg til å levere halvfabrikat og ferdig maskinerte produkter.

Les også: Uddeholm investerer for 60 millioner i 2014

voestalpine i Norge har lokaler på Grorud i Oslo. Til sammen 3500 kvadratmeter med lager og kontorer, og altså 18 ansatte. Omsetningen har de siste årene ligget på i overkant 200 millioner kroner og man forventer seg å se an betydelig økning i den neste femårsperioden.

På verdensbasis omsetter voestalpine for ca. 13 milliarder Euro.

-Vår styrke i dag er teknisk kompetanse og et spesialisert leveringsprogram. Dette kan vi tilby gjennom egne ansatte med lang erfaring samt et nært samarbeide med et bredt nettverk av spesialiserte leverandører med betydelig teknisk kompetanse og ressurser. voestalpine-konsernet har en rekke ulike kjente merkevarenavn i sin produksjonsportefølje og det er disse produktene vi ønsker å levere på det norske markedet.  Vi har for eksempel et av verdens største lager av verktøystål bare tre timer unna Oslo, på vårt verk Uddeholm i Hagfors. I tillegg bygger vi nå også et varmebehandlingsanlegg i Sverige for å kunne tilby denne tjenesten til våre kunder. For å kunne tilby et bredest mulig leveringsprogram av spesialmetaller til olje og gass markedet har vi i tillegg til eget lager i Oslo også store HUB lagre i England, Houston og Singapore, sier Vaksdal.

ENGCON: Svein Ansdersen er en av de som jobber spesielt med Engcon hos High Performance Metals Norway. FOTO: MORTEN DAHL

Lasse Hoel har jobbet med verktøystål i selskapet i fem år, og har betydelig teknisk kompetanse innen dette området. Han mener at voestalpine slik selskapet nå framstår, kan tilby mange nye avanserte og unike verktøystållegeringer

-Vi selger et unikt stål med svært gode kvaliteter. I tillegg tilbyr vi teknisk oppfølging og support. Vi gir kundene våre svar på det de lurer på, og vi som jobber i selskapet kan dra nytte av erfaringene til de andre markedene og segmentene morselskapet arbeider mot. Blant annet deltar vi jevnlig på internasjonale møter hvor vi treffer representanter fra hele verden. Det er svært inspirerende, lærerikt og nyttig, sier Hoel. Han legger til at voestalpine også bedriver mye forskning og utvikling, og at skapet i Norge har et nært samarbeid med NTNU og Sintef om prosjekter.

Vaksdal trekker fram 3D-metall printing, coating, varmebehandling og produktutvikling i samarbeid med kundene som viktige vekstområder hvor voestalpine ønsker å være med i utviklingen fremover.

Dette er voestalpine:

-Stort østerriksk selskap med mer enn 50.000 ansatte på verdensbasis. Er spesialist inn mot produksjon av spesialstål og metaller. De leverer blant annet til bilindustri, luftfart, energi, olje og gass.

-Kjøpte opp Böhler-Uddeholm i 2007, noe som medførte at den norske avdelingen i dag blir hetende voestalpine High Performance Metals Norway. Det norske selskapet har 18 ansatte på kontoret på Grorud i Oslo, og omsetter for noe over 200 millioner kroner. Leverer primært til mekanisk industri, offshore og gass samt anleggsbransjen.

 

Hold deg oppdatert med Metal Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

VIDEO: Bli med på innsiden av SNØ

Det storslåtte prosjektet skal ha brukt 44.500 kilometer armeringsjern - nok til å nå rundt hele jorda.

Gulen kan får kjempe-tørrdokk

Permitteringsvarsel for Vik Ørsta

Kraftig økte investeringer i olje og gass

Frykter amerikansk biltoll

GS-Hydro valgte TESS som eneforhandler

Nyhetsbrev

På ståltur til Sverige

Torghatten-ferjene på vei

Skiftet navn

ACEL med fire kontrakter på hybridisering av ferjer

Honda legger ned England-fabrikk

Eksperter: Vil ikke kunne seile igjen

Islands første elferge får kraftsystem fra ABB

Ny kontrakt for Sletta Verft

Får Havforskningsinstituttet som partner

Fellestur til K messen!

Tradisjonen tro opprettholder Plastforum.no fellesreisen til K messen i Düsseldorf i oktober.

Mindre bilproduksjon i Tyskland

Klart for «Ship of The Year” på Nor-Shipping

Noble Installation og Cullum Detuners inngår strategisk samarbeid

Noble Installation AS og britiske Cullum Detuners Ltd har signert en avtale om strategisk samarbeid innenfor leveranser av utstyr og tjenester til gassturbin ettermarkedet.

Equinors fornybar energi-lærling: — Mamma sa at dette høres ut som fremtiden!

Irma Denic (19) og Philip Domert Gulliksen (20) er Equinors første lærlinger innen fornybar energi, og blant de yngste som jobber med vindkraft i selskapet. De håper arbeidserfaringen med vindkraft skal gi karrieremuligheter både i Norge og Japan.

Forsker på selvkjørende skip

EU har bestemt seg om stålet

Skal redusere svovelutslippene kraftig

SP: Equinor til Stortinget

Styrker servicen i nord

Ukens vits: En whiskey-hest

Ny teknisk sjef i Proserv

Fra Havyard til Westcon Yards Florø

Kitron får kommunikasjonsordre

TESS skal levere fotbolter til landets kraftmaster

Ukens vits: Lønnsproblemer

Fikk løftekrok i ansiktet

Ny toppledelse i BioMar Norge og Salmon Division

Nedetid for portalen

Ukens vits: Sent ute

Forskningsbåt delvis under vann

Se alle Bedriftenes egne nyheter

RS Components introduserer industrielle frekvensomformere fra Rexroth

Frame agreement with Shell

Komplette viskersystemer med "SERVI VISION CONTROL"

Nyhet: Deva.tex® Marine Standard

Produktnyhet fra Hydroscand

Beckhoff Automation: Ny TwinCAT 3 kontroller gir uovertruffen kapasitet og funksjonalitet

3 stk. brukte GH gantrykraner selges!

RS Components lanserer banebrytende arbitrære funksjonsgeneratorer fra Tektronix

Fluke seminar - Målemetoder for energibesparelser

Kurs i planlapping av deler til Ventiler og Tetninger, mm. 19.-20. mars 2019

Nyhet: Deva.tex® Marine Standard

BRANNSIKKERHET: Mange næringsbygg tilfredsstiller ikke brannkravene

Suksessfulle tunge løft med HYDACs Bieri fabrikk

Kulelagerhuset: NTN-SNR forbedrer sine bæreenheter

Bahco lanserer en ny hurtig ergonomisk rørtang

2019 VIAVI Nordic Days Seminar

Beckhoff Automation: EtherCAT-teknologien oppgraderes for fremtidens dataintensive applikasjoner

Februarkampanje fra Meidell – SUNMASTER manuelle dreiebenker

Promet AS har fått ny Mazak I300.

KUKA med i utviklingen av plattform for smarte fabrikker

Ny Finance Manager i NOHA

NC-Bolt og Pc-Bolt fra Pretec får miljødeklarasjon (EPD)

Firetrådstransmitter med SIL-funksjon- JUMO dTRANS T06

Komplett tilbud på oljeanalyser

Hunseal AS stiller sammen med Intec Pumper avd. Biri under EuroExpo på Gjøv...

Send til en kollega

0.205