23948sdkhjf

Ny stor medeier inn i Hellesøy verft

Marine Eiendom går inn som ny stor eier i Hellesøy verft. Med denne nye eierkonstellasjonen får verftet et godt grunnlag for å satse på elektrifisering av fartøy.

Det er Norske Skipsverft som skriver at Marine Eiendom AS på Stord går inn som majoritetseier i familiebedriften Hellesøy verft i Kvinnherad. Marine Eiendom vil nå eie to tredeler av både eiendoms- og driftsselskap.

– Vi er glade for å ha fått Marine Eiedom med på laget, noe som vil styrke verftet finansielt og i form av økt aktivitet. Verftet får nå et godt grunnlag for en ny og frisk satsing på elektrifisering av fartøy, i tillegg til dagens aktivitet innen vedlikehold, bygging og utrusting, sier Øystein Hellesøy ved verftet. Han mener at norsk maritim næring nå i startfasen av en storstilt omstilling til en moderne klima- og miljøvennlig skipsfart.

-Vi ser et stort potensial i å kunne benytte kompetansen vår til å bidra til elektrifisering og bruk av mer klima- og miljøvennlige drivstofftyper til sjøs, sier Hellesøy videre.

Styreformann Erling Prestbø i Marine Eiendom, uttaler at verftet har lange tradisjoner og solid erfaring med både nybygg, service og vedlikeholdsarbeid på flere fartøytyper med forskjellige framdriftsløsninger.

- Denne kompetansen, kombinert med en god infrastruktur som ligger strategisk og lett tilgjengelig til ved Hardangerfjorden, gir et godt utgangspunkt for en mer offensiv satsing inn mot det grønne skiftet. Målet vårt er å skape nye arbeidsplasser i Kvinnherad, sier Prestbø.

Marine Eiendom er eid av Kurt Arne Tyse, Erling Prestbø gjennom Stord Eiendomsforvaltning, E. Tvedt Holding og Multi Vedlikehold. De samme eierne driver Marine Contractor, som har kjøpt en del utstyr fra Eide Marine Eiendom på Halsnøy.

– Gjennom salg og utleie av fartøy og utstyr til maritime operasjoner, har Marine Contractor opparbeidet seg en bred kontaktflate mot det maritime miljøet i Norge. Dette nettverket vil Hellesøy Verft kunne dra nytte av, og vi har stor tro på gode synergier mellom de to selskapene, sier Prestbø.

Reinhard Lund-Mikkelson går inn som styreleder i Hellesøy Holding og Hellesøy Verft.

- Hans erfaring fra maritim sektor og hans kontaktnett både lokalt og i bransjen generelt, vil være med på å styrka verftet i den videre satsingen, sier Hellesøy og Prestbø.

Det var i begynnelsen av april at Marine Eiendom gikk inn som hovedeier i Hellesøy verft.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093