23948sdkhjf

Smelteverk solgt

Smelteverket Tizir Titanium & Iron i Tyssedal har fått nye eiere.

Det melder flere medier. De franske eierne har solgt smelteverket til amerikanske Tronox for tre milliarder kroner, og de ansatte var ikke informert eller involvert i salgsprosessen.

Les også: - Ja, vi er voestalpine!

– Dette kom veldig brått på oss. Jeg skulle gjerne svart mer på hva dette vil bety, men det er fortsatt veldig tidlig i prosessen, sier Ørjan Andersson, leder i Elektrokjemisk Arbeiderforening i Industri Energi til E24/Bergens Tidende.

Ved Tiziri & Titanium i Tyssedal arbeider om lag 200 personer, og det er ikke fryktet at nye eiere skal kunne føre til nedbemanning ved verket. Ifølge NTB er amerikanske Tronox verdensledende innen produksjon av titanoksid, som er det samme som Tiriz i dag produserer ved verket i Tyssedal.

De franske eierne er allerede i gang med et prosjekt som skal bytte ut kull med hydrogen i produksjonsprosessen, og dette regnes som banebrytende. De nye eierne er informert om dette, og dette vil bli diskutert med disse når kjøpet er sluttført.

Det kan imidlertid ta en stund før oppkjøpet er fullstendig. Det er nemlig flere konkurransemyndigheter i ulike land som må godkjenne oppkjøpet. Det kan ta inntil et år før oppkjøpet er endelig. Inntil det skjer, vil driften gå som normalt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203