23948sdkhjf

Ny konsernsjef i Bergen Group

Selskapet skriver i en børsmelding tirsdag at Nils Hoff er ansatt som ny konsernsjef i Bergen Group AS.

Det betyr at Torgeir Nærø slutter i selskapet.

Hoff (56) tiltrer stillingen fra og med i dag 15. november 2018. Fra samme tid går Morten Riiser inn i stillingen som ny finansdirektør i selskapet. 

 Hoff har frem til i dag vært ansatt som finansdirektør i Bergen Group ASA. Nå overtar han som konsernets øverste leder etter Torgeir Nærø, som har bedt seg fritatt fra posisjonen som konsernelder til fordel for eksterne muligheter. Nærø vil i perioden ut 1. kvartal 2019 fungere som rådgiver for konsernet. 

 Styreleder Hans Petter Eikeland i Bergen Group ASA vurderer endringen som en naturlig følge av den kommende sammenslåingen med Endùr Holding. Bergen Group ASA vil da gå over til å bli et industrielt holdingsselskap med en mindre ledelse som vil ha økt fokus på å kartlegge og gjennomføre nye strukturelle tiltak som skal sikre ytterligere vekst.

 - Gjennom Nils Hoff får vi en konsernleder med omfattende industriell erfaring fra endringsprosesser der det stilles store krav til fokus på en sunn operasjonell drift og finansielle resultater. Hoff har også vært sentral i den strategiprosessen som selskapet har iverksatt, og dette sikrer oss en viktig kontinuitet når Torgeir Nærø nå takker av for seg, sier Eikeland.

Sammenslåingsprosessen mellom Bergen Group ASA og Endûr Holding AS (eier av Endùr Fabricom AS) forventes avsluttet medio 1. kvartal 2019. Styrelederen peker på at det er full oppslutning fra både eksisterende styre i Bergen Group ASA og fra eierne bak Endùr Holding AS om at Nils Hoff også er den rette personen til å lede det sammenslåtte selskapet videre. 

Nils Hoff har en bakgrunn fra ulike ledende posisjoner innenfor både finans og industri, blant annet som finansdirektør i Tandberg Data, i Tandberg Storage og i Data Invest. Hoff har i tillegg omfattende styreerfaring fra industrielle selskaper, blant annet som styremedlem i Norske Skog.  Hoff ble sommeren 2015 hentet inn til rollen som finansdirektør i Bergen Group ASA for å bistå i en omfattende restruktureringsprosess av konsernet. Den nye konsernsjefen i Bergen Group ASA er bosatt i Bergen, og har per dato totalt 1.417.000 aksjer i Bergen Group ASA gjennom selskapet Eagle AS. 

Morten Riiser (34) overtar fra i dag av som ny finansdirektør i Bergen Group ASA.  Riiser har siden august i år vært ansatt som VP Finance i konsernet. Han kom da fra en stilling som Manager i KPMG. Han har variert regnskap- rådgivning- og revisjonserfaring fra en rekke ulike selskaper innen forskjellige bransjer, inkludert ulike oppdrag inn mot Bergen Group over en rekke år.  Riiser er statsautorisert revisor og utdannet fra Norges Handelshøyskole med en mastergrad i revisjon og regnskap. Han er bosatt i Bergen og har per dato ingen aksjer i selskapet.  

 

Kilde: Børsmelding fra Bergen Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081