23948sdkhjf

Subsea-gründere saksøker industrigigant

Gründerne i Subsea Solutions saksøker industrigiganten Simenes for å ha krenket patentet deres.

Det er Teknisk Ukeblad (TU) som skriver dette onsdag. Saken skal opp i Oslo tingrett til våren. Subsea Solutions er et gründerselskap med utgangspunkt fra Sola i Rogaland, og selskapet har ifølge TU hatt en sak gående med Siemens i flere år.

I 2015 ble det ble blant annet gjennomført en razzia i Siemens lokaler, etter initiativ fra subsea-gründerne. Her ble de ikke funnet avvik.

Nå har gründerne saksøkt den tyske industrikjempen for å ha krenket patentet deres.

Subsea Solutions advokat forklarer til TU at selskapet mener Siemens har bygget en modul for levetidsforlengelse som krenker Subsea Solutions’ patent. Siemens på sin side mener det ikke er grunnlag for påstandene fra de norske gründerne.

Teknologien som saken dreier seg om en løsning som leverer hydraulisk kraft på havbunnen – en Subsea Hydraulic Power Unit – SHPU.  Ifølge TU fikk Subsea Solutions patent på dette i 2011, og det er dette patentet selskapet anfører at Siemens har brutt.

Subsea Solutions krever to ting: Det ene er et forbud mot å selge løsninger som krenker patentet deres, og det andre er at de krever erstatning fra Siemens. Det går også fram av rettsdokumentene at de vil vurdere å anmelde Siemens for brudd på markedsføringsloven.

Til TU bekrefter Siemens at de har mottatt stevning på at de er saksøkt av Subsea Solutions, men at det ikke er grunnlag for påstandene i saken.

Saken skal gå for Oslo Tingrett 13. mai neste år, og det er avsatt ei uke til saken.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078