23948sdkhjf

Kværner får stor-kontrakt på Johan Sverdrup

Equinor- og Johan Sverdrup-partnerskapet tildeler kontrakt for stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup fase 2 til Kværner. Kontrakten har en verdi på omtrent 900 millioner kroner.

– Med denne kontrakten viser Kværner og norsk leverandørindustri at de nok en gang er konkurransedyktige i et internasjonalt marked. I første fase av prosjektet har mer enn 70% av kontraktene gått til norske leverandører. Når nå Kværner sikrer seg enda en kontrakt, ser vi at andre fase av Johan Sverdrup-utbyggingen vil få en enda høyere norsk andel enn første fase av prosjektet, sier Trond Bokn, prosjektdirektør for Johan Sverdrup.

Avtalen gjelder en EPC-kontrakt og omfatter prosjektering, anskaffelser og bygging av stålunderstellet til den andre prosessplattformen til Johan Sverdrup feltet. Understellet veier omtrent 12.300 tonn, og skal bygges ved Kværners verft i Verdal og installeres på Johan Sverdrup-feltet i løpet av våren 2021.

– Tidligere i år har flere Johan Sverdrup fase 2 kontrakter sikret aktivitet hos en rekke verft langs norskekysten i årene framover – først og fremst Haugesund, Egersund og Stord. Med denne kontrakten vil også Verdal kunne legges til denne listen, sier Bokn.

Ingeniørarbeidet vil bli utført på Kværner sine kontorer på Fornebu. Kontrakten vil bidra med omkring 300 direkte arbeidsplasser i byggeperioden.

Samlet for begge fasene på Johan Sverdrup anslår Agenda Kaupang en sysselsetting på mer enn 150.000 årsverk i Norge i perioden 2015-2025.

Kværner har levert tre av stålunderstellene til første fase av Johan Sverdrup prosjektet. Denne kontrakten innebærer at Kværner vil levere fire av fem stålunderstell til gigantfeltet når andre fase av utbyggingen er gjennomført i fjerde kvartal 2022.

– Som en av hovedleverandørene til Johan Sverdrup har Kværner så langt bidratt med betydelige leveranser med god kvalitet, på kost og tid. Og i dag ser vi at Kværner nok en gang vinner fram i sterk internasjonal konkurranse, sier Peggy Krantz-Underland, direktør for anskaffelser i Equinor.

– Mye av forbedringsarbeidet i Johan Sverdrup, og i Equinor mer generelt, har vi fått til i godt samarbeid med våre leverandører. Kontrakten med Kværner gir oss anledning til å bygge videre på samarbeidet og erfaringene fra første fase av prosjektet for å sikre god sikkerhet, kvalitet og effektivitet også i fortsettelsen av Johan Sverdrup, sier Krantz-Underland.

Første fase av Johan Sverdrup prosjektet forventes å starte produksjon i november neste år. I fase 1 omfatter utbyggingen fire installasjoner med stålunderstell: En boligplattform, en boreplattform, en stigerørsplattform og en prosessplattform.

I andre fase av Johan Sverdrup prosjektet bygges enda en prosessplattform med stålunderstell, og modifikasjoner gjøres på feltsenteret for å utvide produksjonskapasiteten fra 440.000 fat olje per dag til 660.000 fat olje per dag.

Kontrakten har forbehold om godkjenning av Plan for utbygging og drift for Johan Sverdrup fase 2 som ble innlevert til norske myndigheter 27 august 2018.

SIKRET JOBB: Det er Kværner Verdal som skal få jobben med å bygge understellet. Her et bilde fra et tidligere oppdrag. FOTO: KVÆRNER

Dette blir Kværners fjerde stålunderstell til Johan Sverdrup-feltet, selskapets største industriprosjekt.

Understellet til fase 2 prosess-plattformen skal leveres våren 2021. Aktiviteten vil være høyest i september 2019 til mai 2020, når omtrent 300 ansatte kommer til å jobbe på prosjektet.

Det nye oppdraget inkluderer prosjektering, innkjøp og fabrikasjon. Kværner skal også stå for utlasting og sjøfesting av det ferdige understellet på en lekter før utseiling til feltet. Ingeniørarbeidene vil bli utført ved Kværners kontorer i Oslo og starter umiddelbart. Prosjektledelsen skal være basert ved Kværners anlegg for avanserte stålunderstell i Verdal. Her vil prefabrikasjon starte tidlig sommer 2019. Det ferdige understellet vil ha en totalvekt på i overkant av 12 300 tonn.

- Det at vi vinner enda en kontrakt i internasjonal konkurranse, bekrefter Kværners posisjon som en av industriens ledende leverandører av stålunderstell. Kværner leverte i 2017 og 2018 til sammen tre av de fire stålunderstellene som er med i første fase av feltutviklingen. Gjennom godt samarbeid med Equinor leverte vi alle disse tre plattformunderstellene til avtalt kvalitet, tid og budsjett. Jeg er glad for at kundene våre bekrefter at vi er en leverandør som tilbyr en attraktiv kombinasjon av teknisk ekspertise og kostnadseffektivitet, sier Karl-Petter Løken, konsernsjef i Kværner.

- Vi er veldig glade i dag! Med leveransen av understellet til fase 2 av Johan Sverdrup sammen med resten av ordreboken har vi et godt fundament for kontinuerlig forbedring og langsiktig planlegging rundt videre utvikling av Kværner i Verdal. Vi har lang erfaring med å gi kundene komplette og sømløse leveranser. De siste årene har vi også økt industrialiseringen for hvordan vi gjennomfører prosjekter. Dette kombinert med langsiktige relasjoner i leverandørmarkedet gjør oss i stand til å tilby fleksibilitet for våre kunder, sier Sturla Magnus, Kværners konserndirektør med ansvar for anlegget i Verdal.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.129