23948sdkhjf

Ny subsea-kontrakt til Aker Solutions

Aker Solutions har sikret seg nok en kontrakt. Denne gang på et av de største oljefeltene i Brasil – Mero.

Dette går fram av en pressemelding fra Aker Solutions fredag morgen. Kontrakten er inngått med brasilianske Petrobas, og det norske selskapet skal levere subsea-produksjonssystemer til det såkalte Mero 1-prosjektet. Dette er en del av Mero-feltet utenfor Brasil, og er et av de største oljefunnene i Brasils presaltområder, skriver selskapet i pressemeldingen.

Aker Solutions skal bidra med såkalte undervannstrær – til sammen 12 stykker. I tillegg skal man levere tre topside «master control»-stasjoner og fire distribusjonssentre for Mero 1 Guanbara FPSO. Selskapet skal også innstallere alt sammen og sørge for innkjøp til støttetjenester.

Kontrakten blir kjent bare et par dager etter at Aker Solutions hadde sikret seg ny kontrakt i Angola.

– Vi er fornøyd med å være en nøkkel-tilbyder til Petrobras og deres partnere i dette produksjonsprosjektet. Det sier Luis Araujo, administrerende direktør i Aker Solutions i meldingen.

Aker Solutions har en fabrikk i Sao Jose dos Pinhais og har også en subsea-base i Rio das Ostras. Arbeidet med den nye kontrakten vil bli styrt fra disse enhetene.

 Leveransene fra Aker Solutions er ventet i 2020. Installasjonene skal skje i perioden mellom 2020 og 2023. Selskapene vil ikke oppgi kontraktsverdien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078