23948sdkhjf

Vard har levert frakt- og servicefartøy til FSV Group

Fartøyet ble døpt i Molde lørdag, og er nå klar for oppdrag i havbruksnæringen.

Kontrakten på to like fartøy for bygging ved Vard Aukra ble inngått i desember 2017. Det første fartøyet er nå overlevert til FSV Group, og ble døpt ved Rekneskaien i Molde lørdag. Gudmor Bente Aure Myrstad gav fartøyet navnet Multi Innovator, et navn inspirert av teknologien og løsningene om bord. 

Multi Innovator er spesielt utviklet for service- og supportoppdrag i havbruksnæringen. Det er lagt stor vekt på å ta i bruk nyvinninger av utstyr, systemer og løsninger for sikre og effektive operasjoner om bord. Det nye fartøyet er blant annet utrustet med en fjernstyrt undervannsfarkost (ROV), dynamisk posisjonering (DP), spesialtilpasset dekksutstyr, samt diesel elektrisk fremdriftssystem.

Fartøyet er utviklet og designet av FSV Group og Solstrand Trading, og er bygget i sin helhet ved Vard Aukra. 

Arild Aasmyr, daglig leder i FSV Group sier:

-Gjennom lanseringen av vårt nye fartøykonsept ønsker FSV å sette en ny standard for miljøvennlig, trygge og effektive servicefartøy for havbruksnæringen. Også denne gangen har vi valgt å satse på den siste tilgjengelige teknologien og med en standard som vil bidra til å løfte segmentet for servicefartøy opp på et nytt nivå. Multi Innovator har en av de mest moderne utstyrspakkene i sitt segment og komplementerer en allerede moderne flåte av servicefartøy i FSV. Med dette tilskuddet, vil alle våre fartøy vil være relevant i mange år framover. FSV synes også det er ekstra kjekt å få bygge et skip lokalt. I den forbindelse vil jeg også takke VARD. Takk for gode arbeidshender og kloke hoder som har vært med å ha lagt en innsats i dette skipet. Det har vært et godt samarbeid og en god dialog gjennom prosjektet, sier daglig leder i FSV Group, Arild Aasmyr.

Geir Larsen, verftsdirektør ved Vard Aukra sier:

- Multi Innovator er et resultat av et godt og lokalt samarbeid. Her har rederi, designere, skipsbyggere, utstyrs- og tjenesteleverandører fra regionen jobbet godt i lag, og skapt en trivelig og effektiv arbeidsplass for FSV Group sitt team om bord. Jeg ønsker å rette en stor takk til FSV Group for tilliten, og vi gleder oss over å være godt i gang med byggingen av det neste.  

 Søsterskipet skal leveres fra Vard Aukra i 2019. 

Kilde: Pressesmelding fra Vard

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109