23948sdkhjf

Havyard størst på vindmølleskip

Torsdag sist uke meldte Havyard Design & Solution og Havyard Ship Technology at de vant kontrakt med ESVAGT for bygging og design av ytterligere to vindmølleskip. Dette blir det sjette og syvende vindmølleskipet Havyard skal levere til ESVAGT. Det gjør Havyard til størst i verden på design av vindmølleskip.

Skipene skal leveres til ESVAGT Q3 2020 og Q1 2021, og går inn i langtidskontrakt med vindkraftselskapet MHI Vestas. Vindmølleskipene skal betjene feltene Borssele 3-4 som ligger 22 km utenfor Zeelandskysten i Nederland, og Triton Knoll som ligger 33 km fra kysten til Lincolnshire i England. 

 Dette blir det fjerde og femte skipet til ESVAGT som skal utrustes ved Havyard Ship Technology på verftet i Leirvik. Skipene får byggnr 146 og 149.  

- Havyard er spesielt glad for at gode kunder kommer tilbake og kontraherer på verftet vårt i Leirvik. Det viser at ESVAGT er godt fornøyd med kvalitet på tidligere leverte båter og at verft i Norge fortsatt er konkurransedyktige på spesialiserte og avanserte båter der kvalitet, funksjon, pris og leveringspresisjon er stikkord, sier daglig leder Lasse Stokkeland ved Havyard Ship Technology.

 Nytt og mer effektiv design Havyard 831 L SOV er som tidligere leverte skip utviklet i tett samarbeid mellom Havyard Design & Solutions, reder og operatør for å finne de beste og mest effektive løsningene. 

- Skipet er designet for å gi optimale posisjoneringsegenskaper og Havyard Design & Solutions har tatt i bruk noe av det ypperste innen teoretiske beregninger for å forutsi skipets egenskaper. Vår lange erfaring med denne skipstypen har gitt skipet komfort og sikkerhet av svært høyt nivå, sier design manager Arve Leine.

Godt samarbeid gir gode resultat og videreutvikling av innovasjon.

- Gjennom det tette og proaktive samarbeidet med Havyard vet vi at vi får skip som gir våre kunder sikre, innovative og effektive tjenester, sier Deputy Chief Executive Officer i ESVAGT, Kristian Ole Jakobsen. 

Gisle Vinjevoll Thrane i Havyard er glad for at det gode samarbeidet fortsetter og de resultatene det gir.

- Samarbeidet har vært langvarig og er langsiktig, og det er svært motiverende å se hvor langt vi har kommet sammen. ESVAGT er en kunde som vet hva de vil ha og vet at vi leverer. Vi kjenner hverandre og har tillit til hverandre. Da kan vi også utfordre hverandre og utvikikle unike skip som Havyard 831 L SOV.

 

Kilde: Pressemelding fra Havyard Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078