23948sdkhjf

Ser lyst på framtiden

- Vi leverer gode tall og som følge av at vi går så bra, utvider vi våre lokaler både ved hovedkontoret i Ålesund og i Oslo (Skedsmo). Det sier adm. dir. i Hydra Pipe, Morten Hatledal til metalsupply.no.

Siden oljekrisen slo til for fullt har selskapet med røtter og utgangspunkt i Ålesund klart å omstille seg, og leverte gode tall i 2017. Omsetningen endte på solide 77 millioner kroner, opp fra 72 millioner året før. I år forventer adm. dir. Morten Hatledal, en ytterligere solid omsetningsvekst.

- Som følge av at vi gjør det så godt i en tøff bransje, ser vi oss nødt til å utvide våre lagerlokaler i Ålesund, og ved avdelingskontoret i Oslo. I tillegg ansetter vi flere folk, og søker blant annet etter selgere på Øst- og Vestlandet, sier Hatledal til metalsupply.no.

Etter oljekrisen har Hydra Pipe, som ble etablert i 2010, klart å omstille seg, og har i tillegg til offshore og marimt, nå også satset mer på landbasert industri. Det at de har det kanadisk-utviklede Pyplok har bidratt til å gi selskapet en boost. Pyplok har blitt karakterisert som et unikt gjenge- og sveisefritt fittingsystem, og ble «godkjent» av daværende Statoil i 2016. Hydra Pipe selger og prefabrikerer rør og ledningskomponenter for hydraulikk til offshore, maritimt og landbasert industri. Fiskeoppdrett og fisk er blitt en ny stor næring for selskapet.

I tillegg til kontorer og lager i Ålesund, Oslo (Skedsmo) og Trondheim, har selskapet også ansatte i Bergen, og teller for tiden totalt 27 ansatte, hvorav de fleste jobber ved hovedkontoret i Ålesund. Ifølge Hatledal og markedsansvarlig Roy Kråkøy betyr kompetanse svært mye i den bransjen som Hydra Pipe operer i.

- Den største kompetansen opparbeider man seg gjennom lang erfaring i bransjen. Vi har vært så heldige og fått tak i personer som har denne kompetansen, blant annet har mange av våre ansatte begynt hos oss etter konkurser i konkurrerende bedrifter i forbindelse med oljenedturen, sier Kråkøy. Han kan legge til at selskapet ikke har sagt opp noen, men at en del var permittert i kortere perioder som følge av oljekrisen. Markedssjefen sier også at innovasjon har vært en viktig suksessfaktor for Hydra Pipe.

Etter stygge tall i 2015 som følge av oljekrisen, fikk Hydra Pipe et lite overskudd i 2016. I fjor endte bunnlinja på 1,416 millioner før skatt – og 2,864 millioner etter skatt.

- Vi ser svært positiv på framtiden, avslutter Hatledal og Kråkøy til metalsupply.no.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126