23948sdkhjf

Parat Halvorsen mener alvor: Økte omsetningen kraftig ifjor

I 2022 hadde Parat Halvorsen AS i Flekkefjord en omseting på 359 millioner kroner. Så fikk de nye eiere, og økte omsetningen til 580 millioner i fjor.

Det var på tampen av 2022 at Babcock Wanson kjøpte Flekkefjord-bedriften.

Parat Halvorsen ønsket å bli ledende i Europa med elektrokjeler som kan forsyne den grønne omstillingen med nok varmt vann,damp og balansering av strømnettet.

Økning på alle fronter

Yngve Halvorsen, adm. dir. i Parat Halvorsen, sier til Avisen Agder at de har hatt en økning på alle fronter etter oppkjøpet.

– 2023 har vært et betydningsfullt år for Parat Halvorsen med vekst i antall ansatte, omsetning og et godt resultat. Ved årets start var vi 96 ansatte, og ved slutten av året hadde vi økt til 120 ansatte, en økning på hele 24 personer. I tillegg har vi åtte innleide, sier han til avisa.

Grønne produkter: Parat Halvorsen ønsket å bli ledende i Europa med elektrokjeler som kan forsyne den grønne omstillingen med nok varmt vann,damp og balansering av strømnettet. Foto: Parat Halvorsen

I 2022 endte omsetningen på 359 millioner kroner. I fjor ble omsetningen på 580 millioner kroner. Det er en omsetningsøkning på hele 60 prosent. Også resultatet er forventet å bli bra i fjor – resultatet i 2022 ble på 41 millioner kroner.

Full produksjon i hele 2023

- Produksjonen har vært på full kapasitet gjennom hele 2023. Vi har vært nødt til å kjøpe mye inn fra underleverandører på grunn av den økende ordremassen, sier Halvorsen.

Han forventer også at 2024 kan bli et godt år, og regner med både økt antall ansatte og omsetning. Haslvorsen tror noe av bakgrunnen for de gode tidene for Flekkefjord-bedriften skyldes at selskaper over hele verden ønskesr en overgang fra fossil energi til fornybar energi.

Parat er verdensledende på elektriske kjeler, og øker stadig sine markedsandeler verden over.

Offshore

Bedriften er for tiden inne i offshore-prosjekter, og skal levere til blant annet Troll C og Snøhvit inneværende år. Troll C-modulen er basert på samme konsept som modul levert til Edvard Grieg for to år siden.

Mye nyansatte: Parat Halvorsen er en mekanisk bedrift, som nå har 120 ansatte. Foto: Parat Halvorsen

Halvorsen sier at at det grønne skiftet har ført til de gode tidene for Flekkefjord-bedriften. Og han legger til at Parat Halvorsen så langt har klart å dekke inn økte strømkostnader og annen prisstigning gjennom sine salgspriser.

- Dette skyldes den store etterspørselen etter våre produkter. Derfor har prisstignen hatt begrenset innvirkning på vår bedrift, avslutter han.

 

Kilde: Avisen Agder

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141