23948sdkhjf

Statoil dømt til å betale 4 milliarder

Statoil er dømt til å betale riggselskap fire milliarder kroner etter å ha sagt opp kontrakt.
Riggselskapet COSL gikk til sak for å få erstatning for tapet etter at Statoil sa opp kontrakten for riggen «COSL Innovator». Tirsdag kom dommen, og Statoil dømmes til å betale store deler av leien for den resterende leieperioden til COSL, skriver DN.no.

Må betale leie
Det var 4,5 år igjen av kontrakten da ulykken inntraff. Ifølge DN gikk riggen på høye dagrater, trolig oppunder 400.000 dollar dagen.

Statoil må betale full leie for riggen i tre måneder og deretter 70 prosent av leien for den resterende perioden. Statoil er dessuten dømt til å betale forsinkelsesrenter. Totalt dømmes Statoil til å betale rundt fire milliarder kroner til COSL.

- Vi er forhindret fra å kommentere denne dommen på grunn av børsregler vi er underlagt. Vi vil komme tilbake med ytterligere kommentarer i morgen (onsdag, red. anm.), sier administrerende direktør Jørgen Arnesen i COSL Drilling Europe til DN.

Statoil vurderer dommen.

- Vi har mottatt tingrettens dom og konstaterer at ingen av partene har vunnet saken fullt ut. Vi vil nå gå gjennom dommen og ta stilling til om den skal ankes, sier pressetalsmann Eskil Eriksen i Statoil.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.475