23948sdkhjf

Milliardjubel hos Kværner Verdal

Kværner har sikret seg kontrakt hos Aker BP på nesten én milliard kroner. Gleden må være spesielt stor på Verdal.
Oljeselskapet Aker BP har i dag tildelt Kværner kontrakten for plattformdekket og stålunderstellet til Valhall Flanke Vest. Dette er det første prosjektet for alliansen for brønnhodeplattformer som ble etablert på vårparten mellom Aker BP, Kværner, ABB og Aker Solutions.

Verdt nesten én milliard
Plattformen vil være normalt ubemannet, og kontrakten er et gjennombrudd for Kværners satsing på slike installasjoner. Kontrakten har en verdi på i underkant av én milliard kroner for Kværner.

Rammeavtale med Aker BP
Kværner signerte i april i år en rammeavtale med Aker BP og senere en allianseavtale for konstruksjon og oppkopling av faste installasjoner, inkludert plattformdekk og stålunderstell. Siden det har partnerne i alliansen utarbeidet og presentert en rekke forbedringer for å redusere kostnadsnivået og øke produktiviteten som vil bli innarbeidet i prosjektet.

Den nye alliansemodellen som Aker BP tok initiativ til, gjør det mulig for deltakerselskapene å samarbeide svært effektivt på tvers av hverandre, skriver oljeselskapet i en pressemelding i dag.

Ved Kværners verft på Verdal
Arbeidet med den nye plattformen til Valhall Flanke Vest vil gjennomføres av alliansen, og Kværners leveranse inkluderer anskaffelser, fabrikasjon, sjøfesting og utlasting, samt sammenkobling og assistanse ved ferdigstillelse offshore. Byggeledelsen vil være basert ved Kværners verft på Verdal. Her vil også prefabrikasjon og sammenstilling starte i mai neste år.

Stålunderstellet og plattformdekket skal være klart for levering og utskipning fra Kværners anlegg i mai 2019. Sammenkobling og ferdigstillelse på feltet er planlagt i august samme år.

Gir arbeid til 450 ansatte
I gjennomsnitt vil 450 personer arbeide på prosjektet ved Kværners verksted i Verdal. Aktiviteten vil være høyest i løpet av høsten 2018, da omtrent 650 ansatte kommer til å jobbe på prosjektet.

Utviklet egne produkter
- Kontrakten er et viktig gjennombrudd i Kværners strategi om å bli ledende på leveranser av mindre, kostnadseffektive plattformer. Vi har de siste årene investert i å utvikle egne produkter og ekspertise for slike mindre prosjekter. Flere oljeselskap vurderer slike utbygginger de kommende årene, og interessen for de løsningene vi har utviklet er positiv, fremhever Sturla Magnus, konserndirektør i Kværner.

Det løsner for Verdal
Det ser ut til å løsne for Kværner Verdal. For fire uker siden sikret offshoreverftet seg en byggekontrakt for Yme-prosjektet, verdt 70 millioner kroner, og nå altså denne hos Aker BP på nesten én milliard kroner. Så sent som i slutten av september skrev Metal Supply at tynne ordrebøker gjorde livet surt for nordtrønderne.

Les også: Kritisk for Kværner Verdal

Og denne: Kværner Verdal kapret Yme-kontrakt
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097