23948sdkhjf

Kritisk for Kværner Verdal

Tynne ordrebøker kan gjøre livet surt for Kværner Verdal når det siste store oppdraget er utført til sommeren. Verftet trenger sårt nye kontrakter, helst før jul.
Det er det ruvende understellet til Johan Sverdrup-plattformen som nå preger aktiviteten ved Kværners verft i Verdal. Men til sommaren tar arbeidet slutt, og ordrebøkene står no tomme, skriver den lokale nettavisen Stord24.

Derfor er søsterverftet til Kværner Stord helt avhengig av at det greier å kapre nye kontraktar i løpet av høsten - hvis det forsatt skal være aktivitet til våren og sommeren neste år.

Avhengig av nye oppdrag
I mellomtida har Kværner Verdal sikret seg deler av oppgraderingsjobben av Njord-plattformen. Denne uka startet verftet arbeidet med å bygge forsterkninger til skroget. Kontrakten er verdt rundt 100 millionar kroner og vil trolig sysselsette 60 til 70 ansatte det neste året.

Sendes til Stord?
Sturla Magnus, konserndirektør for strukturelle løsninger i Kværner, sier til Trønderavisa at verftet vurderer å sende arbeidere til Stord for at de kan bidra til fem-milliarders-oppdraget på renovering av Njord-plattformen, dersom Kværner Verdal ikke greier å hale i land nye kontrakter.

Kværner Verdal har i dag 766 ansatte og har spesialisert seg på å bygge stålunderstell til oljeplattformer.

Les også: Kværner Verdal kapret Yme-kontrakt
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079